Must-see: ‘In horrorachtig Ratched is iedereen een bad guy’
Bron: Netflix

Must-see: ‘In horrorachtig Ratched is iedereen een bad guy’

Geschreven door Vincent Popken Laatste update:

Het aanbod van streamingsdiensten groeit met de dag. Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle van films en series geeft Showbizznetwork.nl elke week een must see-tip. Vandaag komt de kijk-tip van Vincent.

In de nieuwe Netflix-serie Ratched is het soms moeilijk te begrijpen wie er slecht is. In series heb je vaak een good guy en een bad guy. In Ratched ligt het toch minder voor de hand en lijkt het zelfs alsof niemand zo vriendelijk en lief is. Daardoor blijft deze dramaserie spannend en interessant. Dat komt ook mede door de vaak horrorachtige scenes met afgehakte ledematen en veel bloedverlies.

Dat de serie Ratched veel weg heeft van horror is niet gek, het is ook een spin-off van American Horror Story en gaat over de duistere zuster Mildred Ratched (Sarah Paulson). Dat karakter komt dan weer uit het verhaal van de film One Flew Over the Cuckoo’s Nest.

Mildred Ratched doet zich voor als een perfecte verpleegster om zo in een ziekenhuis te infiltreren. Echter, zonder dat haar collega’s het weten, zijn de ambities van Mildred huiveringwekkender dan iemand had kunnen voorstellen. Het spannende horror-drama laat goed zien dat monsters niet worden geboren, maar zo zijn gemaakt in het leven.