Recensie ; WNL's Helden in de knel

Recensie ; WNL's Helden in de knel

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Hulpverleners krijgen door WNL een stem.

Wakker Nederland (WNL) komt met een nieuw programma; helden in de knel. In dit programma komen de verhalen van hulpverleners aan het woord. Brandweer, politie en ambulante medewerkers doen hun verhaal voor de camera.

Het doel van dit programma heeft alles te maken met besef over het geweld tegen de hulpverleners. Geweld tegen hulpverleners komt veel te vaak voor. Door helden in de knel kan de kijker ervaren hoe het is voor een hulpverlener die te maken krijgt met geweld en agressie.

De verhalen die de hulpverleners vertellen zijn bijzonder, aangrijpend en emotioneel. De hulpverleners zijn heel hard nodig. De mensen die elke dag klaar staan om een ander in nood te helpen, worden keer op keer aangevallen, bedreigd of belemmerd in de werkzaamheden. 

Het verhaal achter de helden ziet de kijker normaal gesproken nooit. De verhalen komen regelmatig voorbij in het nieuws. Daarna wordt het vaak vergeten. De politiek bemoeid zich er ook mee. Minister Ivo Opstelten (van Veiligheid en Justitie) maakt zich hier hard voor, met meer en hogere straffen. Geweld tegen hulpverleners moet stoppen en daar kan helden in de knel aan bijdragen.

WNL komt daarom met dit spraakmakende programma. Nu kan de kijker het hele verhaal horen en bekijken. Sommige verhalen van de hulpverleners zijn zo aangrijpend dat het de kijker echt kan raken. Het besef zal hierdoor alleen maar groeien voor de hulpverleners.

Het is heel fijn voor de hulpverleners dat WNL hier een nieuw programma over maakt. Eindelijk krijgen de hulpverleners de kans om hun gehele verhaal te vertellen. Helden kunnen door de agressie en het geweld veranderen in slachtoffers. Met als gevolg daardoor dat er minder hulpverleners zullen komen.

Daarom is het goed dat er een programma als helden in de knel er is. De hoop dat de daders van het geweld de ogen openen en stoppen met de agressie en het geweld richting de hulpverleners. De kijker leeft mee met het verhaal en verdiept zich erin. Door het verhaal duidelijk en helder op televisie uit te zenden hoopt WNL dat het besef er nog meer komt en ook blijft. Van de hulpverleners blijf je af. Dat moet duidelijk zijn en blijven.

Helden in de knel is elke dinsdagavond rond 21.50 uur te zien bij WNL op Nederland 1.