GTST-blog: Definitief afscheid van Lucas, Tiffy én Wolf?
Bron: RTL / Geert de Lange

GTST-blog: Definitief afscheid van Lucas, Tiffy én Wolf?

Geschreven door Sebastiaan Boers

Elke vrijdag blikt Sebastiaan terug op de voorbije week in GTST.

Het is voor Anton een grote shock. Opnieuw wil één van zijn kinderen Meerdijk verlaten. Deze keer staat Tiffy op het punt om naar buitenland te vertrekken. Ze wil even afstand van Meerdijk en vooral van Daan. Maar helemaal alleen vertrekt ze niet. Lucas en Wolf gaan met haar mee. Na Tim en Sjoerd vertrekt nu ook Tiffy uit het leven van Anton. 

Dat het afscheid van Lucas er aan kwam was al langer bekend. Dat had alles te maken met het ontslag van acteur Ferry Doedens. Voor de tweede keer moest hij de soap verlaten. Het lijkt er nu op alsof het definitief is. Of keert Lucas binnen de kortste keren weer terug naar Meerdijk? Hij laat zijn familie op een heel moeilijk moment alleen. 

Zijn stiefvader/oom Ludo is pas weer opgedoken. Zijn moeder, Janine, kan de steun van haar zoon goed gebruiken. Toch kiest hij ervoor om met Tiffy mee te gaan. In eerste instantie wilde Tiffy met Wolf op wereldreis. Daar wilde Lucas niets van weten. Toch twijfelde hij flink of hij wel moest gaan of niet. 

Naast zijn familie is er ook nog zijn werk bij Boks. Kan Bing wel zonder Lucas? Daar lijkt Lucas niet heel goed over na te denken. Toch vindt Bing het prima dat Lucas vertrekt. Niets staat het geluk van het jonge gezinnetje meer in de weg. Tiffy beloofd nog snel weer terug te keren naar Meerdijk. Of dat wel helemaal de bedoeling zal zijn? 

Stiekem hoopte Tiffy op een familie met Daan en Louise. Maar Daan voelde niets voor Tiffy. Wanneer Tiffy haar spullen pakt, probeert Daan nog om haar bij zich te houden. Zonder succes, Tiffy vertrekt uit het Paleis. Nu staat de hele grote woning praktisch leeg. Wil iemand überhaupt wel samenwonen met Daan? 

Het is in ieder geval een flinke leegloop in Meerdijk. Drie inwoners die tegelijk vertrekken komt niet zo vaak voor. Nu wordt het bijna tijd dat één van de zonen van Anton weer eens terugkeert naar Meerdijk. Wordt het Tim of toch Sjoerd? Of komen één van de kinderen van Linda weer eens op bezoek? Sam en Rover zijn natuurlijk ook van harte welkom in huize Bouwhuis. 

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.