Streamen of skippen: ‘Tribes of Europa slaat snel om in bloederige afslachting in het Europa van 2074'

Geschreven door Vincent Popken Laatste update:

Het aanbod van streamingdiensten groeit met de dag. Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle vertelt Showbizznetwork.nl je elke week welke nieuwe films en series je zeker moét streamen en welke je gerust kan skippen. Vandaag bespreekt Vincent Tribes of Europe.

Netflix kent vele internationale series en ik kijk de series het liefst in hun originele taal. La Casa de Papel kijk ik dus in het Spaans en Lupin in het Frans. Bij Duitstalige series twijfel ik altijd om hem om te zetten naar Engels. Toch besloot ik de nieuwe Duitse Netflix Original-serie Tribes of Europe, die sinds vorige weekend op het streamingsplatform staat, in zijn originele taal te kijken. 

In de nieuwe serie vechten twee broers (Emilio Sakraya en David Ali Rashed) en een zus (Henriette Confurius) om te overleven. Het speelt zich af in 2074, waarin Europa flink is veranderd en vooral bestaat uit veel verschillende stammen. Wanneer het drietal in bezit komt van een mysterieuze kubus en hun stam volledig wordt uitgemoord veranderd hun leven compleet. 

Hoewel het begin van de serie er heel gemoedelijk uitziet slaat de sfeer snel toe. De Duitse regisseurs zijn niet bang om een beetje bloed te tonen en er worden genoeg mensen gespiesd of onthoofd. Het is voor mij lastig te begrijpen dat de ene stam in het Europa van 2074 nog op wilde dieren moet jagen en de andere stam rondvliegt met ruimteschepen, maar dat kan allemaal in een post-apocalyptische serie. Gaandeweg het seizoen begin je het steeds meer te accepteren en begint de Duitse taal ook te wennen, die overigens ook wordt afgewisseld met Engels.

Qua Look-and-feel is de serie een beetje te vergelijken met de Netflix-serie  Daybreak. Met die serie had ik ook veel moeite om in te komen en dat is hier precies hetzelfde. De serie telt 6 afleveringen en pas in de derde kwam ik er lekker in, mede omdat de eerste twee episodes nogal een langdradig uitleg is tussen de verbanden met de stammen en personages. Ik ben niet helemaal overtuigd, maar toch geef ik het voordeel van de twijfel en ben ik benieuw naar het tweede seizoen. 

Meer kijktips? Word lid van onze Facebook-groep Serielovers NL!