Vanavond op tv: RTL5 start met live misdaadprogramma Crime Desk
Bron: RTL / William Rutten

Vanavond op tv: RTL5 start met live misdaadprogramma Crime Desk

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

RTL5 start vanavond met het nieuwe misdaadprogramma Crime Desk. In het programma krijgt de kijker live een spannende mix van het laatste en exclusieve misdaadnieuws. Onder andere John van den Heuvel en Mick van Wely werken mee aan het programma. Ook het Openbaar Ministerie en de Politie verlenen hun medewerking lieten ze eerder weten.

Marieke Elsinga presenteert de nieuwe crimeshow. "Ik kijk er enorm naar uit Crime Desk te presenteren. Samen met het team van deskundigen duik ik elke week in de meest interessante misdaadzaken. Zij kennen alle, soms schokkende details en ik mag de kijker daar nieuwsgierig doorheen leiden. Ik ben dol op de dynamiek van een liveprogramma", zegt Marieke over haar nieuwe rol.

Het team van Crime Desk besteedt door middel van reportages en confrontaties aandacht aan georganiseerde misdaad, liquidaties, corruptie, de mocro-maffia en polderpenoze, oplichtings- en stalkingszaken, cybercrime, zedenmisdrijven en cold cases.

Rechtbankverslaggeefster Saskia Belleman presenteert iedere maandag de rechtszaak van de week. Daarnaast is het team van Crime Desk beschikbaar voor hulp aan kijkers die zelf slachtoffer werden van misdrijven en zich afgepoeierd voelen door de overheid.

Crime Desk is vanaf vanavond, iedere maandag, om 20.30 uur te zien bij RTL5.