Bioscoop Releases: The Painted Bird, I Am Greta en The Last Right
Bron: Pathé

Bioscoop Releases: The Painted Bird, I Am Greta en The Last Right

Geschreven door Liam Rensink

Nu de maatregelen omtrent het coronavirus versoepelen, verschijnen eerder uitgestelde filmreleases in de bioscoop. Twee keer per maand bespreken we een aantal nieuwe filmtitels die in de bioscoop zullen verschijnen.

The Painted Bird 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog verblijft een joodse jongen bij zijn pleegmoeder in Oost-Europa. Als zij komt te overlijden, moet hij het alleen zien te redden.Geteisterd door honger en kou trekt het kind mishandeld en weggejaagd door de primitieve bevolking van dorp tot dorp. Ondertussen is hij getuige van het angstaanjagende geweld van de brute Russische en Duitse soldaten. Tegen het einde van de oorlog hebben de zware jaren hun sporen op de jongen achtergelaten en is hij voorgoed veranderd. De film verschijnt vanaf 15 oktober op het witte doek. 

I Am Greta 

In deze documentaire zien we de Zweede activist GretaThunberg en hoe zij ontmoetingen heeft met wereldleiders en protestbijeenkomsten bijwoont en organiseert. Ze staakt van school om de klimaat-crisis op de agenda van de politiek te krijgen. Zonder enig succes. Maar in de loop van deze weken sluiten andere leerlingen zich bij haar aan en worden haar video’s meer en meer gedeeld. Drie jaar eerder. Greta raakt in een diepe depressie na het zien van een film op school over hongerige ijsberen, orkanen en droogte. Ze stopt met eten en praten en wordt heel erg ziek. Pas als ze bedenkt dat ze er ook iets aan kan gaan doen, krijgt ze weer levensmoed. Wat volgt is een werkelijk ongelofelijk verhaal, dat Hollywood niet beter had kunnen verzinnen en die haar huiveringwekkende climax vindt in de zeiltocht die haar naar de VN-conferentie in New York moet brengen. Vanaf 22 oktober is I Am Greta is de bioscoop te zien. 

The Last Right 

De succesvolle advocaat Daniel Murphy (Michiel Huisman) reist vanuit Boston terug naar Ierland voor de begrafenis van zijn moeder. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden krijgt hij niet alleen de verantwoordelijkheid voor zijn autistische broer Louis, maar ook voor het lichaam van de man die naast hem in het vliegtuig zat. Aangespoord door zijn broer Louis en de pittige jonge begrafenisondernemer Mary begint hij aan een doldwaze autorit dwars door Ierland om de onbekende man te kunnen begraven, op de hielen gezeten door de politie.