NPO 3FM ondanks coronacrisis met 3FM Awards
Bron: NPO 3FM

NPO 3FM ondanks coronacrisis met 3FM Awards

Geschreven door Pieter Jongsma

NPO 3FM komt dit jaar ondanks de coronacrisis toch met de 3FM Awards. De show is een eerbetoon aan de Nederlandse artiesten die onder andere livestreams organiseerden tijdens de coronacrisis. Dat heeft Sander Hoogendoorn vanochtend laten weten in zijn ochtendshow op 3FM.

Tijdens deze editie van de 3FM Awards is er een klein publiek afwezig, met exclusieve sessies van Nederlandse artiesten die het afgelopen jaar de aandacht op zich wisten te vestigen. Vanuit het Patronaat in Haarlem reiken 3FM-dj’s awards uit in drie speciale categorieën, in het leven geroepen om de acts in Nederland te eren en te steunen: Beste Track, Beste Livestream en Beste Muzikale Initiatief. Optredens zijn er tijdens de awards van Di-rect, Typhoon, Wies en Eefje de Visser.

Naast de 3FM awards reikt de zender ook de Schaal van Rigter uit aan het meest gedraaide liedje van Nederlandse bodem in het afgelopen jaar. Ook ontvangt 3FM-talent Wies de officiële 3FM Talent Award, die de band begin dit jaar op Noorderslag al kreeg toegekend. Luisteraars van 3FM kunnen stememn op hun favoriet artiest op de website van de radiozender.