De Week van de 3FM Awards

De Week van de 3FM Awards

Geschreven door Pieter Jongsma

3FM dompelt vanaf zaterdag 5 april een week lang onder in de gouden verf van de 3FM Awards. Luisteraars horen veel muziek van genomineerde artiesten. Op de dinsdagavond is live op 3FM de uitreiking van de Serious Talent Award; de enige juryprijs.

Op donderdagavond 10 april, tijdens de Award show vanuit de Gashouder te Amsterdam, wordt duidelijk aan wie de luisteraars de 3FM Awards toekennen.

In de ochtendshow van Giel nemen artiesten als De Staat, Jett Rebel en Kensington de Speelplaats van de studio over. Ze laten de luisteraars live horen waarom zij een 3FM Award verdienen. Stemmen kan tot 10 april 10.00 uur.

De finale van de week is de 3FM Awards liveshow. De presentatie is in handen van Eric Corton, Giel Beelen en Sander Lantinga. Optredende artiesten zijn Bløf, Blaudzun, Nielson, De Staat, Jacqueline Govaert, Racoon, Kensington, Opposites, Mr. Probz en Chef’Special. Twaalf 3FM Awards worden namens de luisteraars uitgereikt: Beste band, Beste zanger, Beste zangeres, Beste artiest pop, Beste artiest rock, Beste artiest alternative, Beste artiest hiphop, Beste artiest dance, Beste single, Beste album, Beste live act en Beste nieuwkomer.

Op vrijdag 11 april blikken de 3FM dj’s terug op de Award show. Luisteraars kunnen nog de hele dag nagenieten met de muziek van de winnaars en live optredens van de 3FM Awards.

3FM Serious Talent Award
Dinsdag 8 april maakt 3FM tijdens Dit is Domien (19.00 – 22.00) de winnaar van de 3FM Serious Talent Award bekend. De vijf genomineerden spelen live in de 3FM studio en blikken terug op hun jaar als 3FM Serious Talent. Genomineerd voor de 3FM Serious Talent Award zijn Mozes And The Firstborn, Taymir, Jett Rebel, Tessa Rose Jackson en Town Of Saints.

De 3FM Awards
De 3FM Awards zijn de jaarlijkse publieksprijzen voor Nederlandse bands en artiesten. Tot en met 10 april stemmen luisteraars op hun favoriete Nederlandse artiesten via 3fm.nl/awards.

Uitzendingen

3FM:
16.00 - 19.00 uur: Pre-party 3FM Awards met Coen & Sander
19.00 - 22.00 uur: 3FM Awards 2014 met Domien
22.00 - 01.00 uur: Afterparty 3FM Awards met Roosmarijn
Deze uitzendingen zijn ook live te volgen als webcast op 3fm.nl en via het digitale kanaal 101 TV.

Nederland 3:
20.25 - 22.00 uur: 3FM Awards
22.00 - 22.25 uur: 3FM Awards
Extra: Bløf. Een speciale uitzending waarin Bløf enkele van hun grootste hits speelt.