Must-see van de week: The Blacklist
Bron: NBC

Must-see van de week: The Blacklist

Geschreven door Pieter Jongsma

Het aanbod van streamingsdiensten groeit met de dag. Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle van films en series geeft Showbizznetwork.nl elke week een must see-tip. Vandaag komt de kijk-tip van Pieter.

Deze week wil ik het graag hebben over mijn favoriete serie aller tijden: The Blacklist. De serie wordt in Amerika uitgezonden door televisiezender NBC en is in Nederland op zowel Netflix als Videoland te zien. De eerste zes seizoenen zijn in Nederland ook op televisie uitgezonden door RTL4 en RTL5.

In de serie volgen we de meeste gezochte crimineel van Amerika, Raymond Reddington. Eerder werkte Raymond zelf voor de overheid maar besloot een andere kant te bewandelen. In die twintig jaar dat hij voor de overheid werkte heeft hij een lijst samengesteld met de 20 meeste gezochte criminelen. Op een dag besluit hij zich aan te geven bij de FBI, hij weigert met wie dan ook te praten alleen met één persoon gaat hij graag in gesprek.

De eerste seizoenen van The Blacklist kijk ik met alle plezier nog een keer, omdat ze toch wel het beste zijn. Het verhaal in de serie is zo goed en zo spannend dat je helemaal wordt meegetrokken in de serie. Je zou denken dat de serie na zeven seizoenen een beetje over het hoogtepunt heen is. Toch weten de makers mij elke keer weer te verrassen. Het zevende seizoen begon eind vorig jaar en komt bijna tot zijn einde.

Vanwege het coronavirus lukte het de makers niet om de finale van het nieuwste seizoen te filmen, maar zij hebben een creatieve oplossing bedacht. Ze hebben besloten om in de seizoensfinale gebruik te maken van animaties. Het is de eerste keer dat dit gebeurd, maar gezien de omstandigheden erg slim!