Mattie & Marieke een uur langer op Qmusic
Bron: Qmusic

Mattie & Marieke een uur langer op Qmusic

Geschreven door Pieter Jongsma

De ochtendshow van Mattie & Marieke op Qmusic is vanaf maandag een uur langer te horen op de zender. De zender neemt deze beslissing na de verlenging van de maatregelen die verlengt zijn vanwege het coronavirus. "Vanwege het coronavirus merken we dat mensen later inschakelen doordat ze thuiswerken", vertelt Qmusic-dj Marieke Elsinga.

Juist in deze bijzondere periode is de kracht van radio om te vermaken, verbinden en informeren. Daarom verlengt de radiozender de ochtendshow van Mattie en Marieke met een uur, tot 10.00 uur. Dit is van kracht zolang iedereen gevraagd wordt thuis te werken, dus sowieso tot en met 28 april.

Marieke Elsinga vertelt: "Vanwege het coronavirus merken we dat mensen later inschakelen doordat ze thuiswerken en daardoor nu een groot gedeelte van de show missen. Er is minder woon-werkverkeer, dus de dag start wat later. De ochtendrituelen verplaatsen zich gemiddeld ongeveer een uur." Mattie Valk vult haar aan: "Uiteraard zijn er wel mensen die naar hun werk gaan, juist de mensen in de cruciale beroepsgroepen. Daarom hebben we besloten dat we wél gewoon om 6.00 uur beginnen, maar dat we een uur langer doorgaan."

Het populaire Foute Uur, dat normaal gesproken om 9.00 uur begint, start een uur later, om 10.00 uur. Voor de rest blijft de programmering ongewijzigd.