Paasspektakel The Passion definitief afgelast
Bron: EO

Paasspektakel The Passion definitief afgelast

Geschreven door Pieter Jongsma

The Passion gaat dit jaar definitief niet door in Roermond. Eerder deze week liet de organisatie van het evenement nog weten dat het mogelijk plaats zou vinden zonder publiek. Dat is volgens de Gemeente Roermond nu van tafel, meldt RTL Boulevard dinsdag.

Vanwege het coronavirus liet de EO eerder al weten te kijken naar mogelijke oplossingen, zodat het evenement toch door kon gaan op Witte Donderdag. De gemeente Roermond laat weten niet verder te willen. "De makers van The Passion, omroepen EO, KRO-NCRV en producent Mediawater beraden zich momenteel op een actueel en alternatief plan voor enkel de tv-uitzending op 9 april op NPO1 ", laat een woordvoerder van de EO weten.

De EO en de producent kijken nog een naar een mogelijk tv-uitzending op NPO1. Vanmiddag hebben de EO en KRO-NCRV en producent besloten en evenement te cancelen in Roermond.

De negende editie van The Passion zou dit jaar plaatsvinden in Roermond, of het evenement in 2021 ook wordt gehouden in Roermond is niet duidelijk. Tim Akkerman zou dit jaar de rol van jezus spelen. Trijntje Oosterhuis als Maria, Jan Kooijman als Petrus en Soy Kroon als Judas.