Van doorstart The Passion tot 30-jarig jubileum GTST: bijlezen in één minuut
Bron: RTL / Feriet Tunc

Van doorstart The Passion tot 30-jarig jubileum GTST: bijlezen in één minuut

Geschreven door Daniël Schalk

Elke zondag maakt Showbizznetwork.nl een overzicht van het belangrijkste media-nieuws uit de voorbije week. Lees in één minuut de hoogtepunten uit week 40 terug.

‘Grote naam vervangt Wilfred Genee in middagspits Veronica’

Wilfred Genee wordt in de middag van Radio Veronica opgevolgd door een grote naam. Nu Veronica Inside naar de ochtend verhuist, wordt er gezocht naar een nieuwe dj voor de middagspits. Zenderbaas Niels van Baarlen onthulde in VI dat het gaat om een grote naam. “Het is iemand die zijn sporen verdiend heeft. Ze zeggen dat de wijzen uit het oosten komen, maar de nieuwe dj ook”, verklapte Niels dinsdag. De naam van Edwin Evers, die uit Overijssel komt, wordt veel genoemd.

Carré ontheven van nieuwe coronaregels: Televizier Gala gered

Het Gouden Televizier-Ring Gala 2020 kan gewoon doorgaan. Koninklijk Theater Carré, waar het tv-gala dit jaar weer terugkeert, wordt ontheven van de nieuwe 30-personen regel van het kabinet. Dat heeft de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland woensdag bekendgemaakt. Beste Zangers, Homeward Bound en Over Mijn Lijk maken dit jaar kans op de felbegeerde Gouden Televizier-Ring.

GTST viert 30-jarig bestaan met hereniging Robert en Laura

Het was donderdag precies dertig jaar geleden dat Goede Tijden Slechte Tijden voor het eerst op televisie verscheen. De makers van GTST hebben voor de speciale gelegenheid Robert Alberts (Wilbert Gieske) teruggehaald naar soapdorp Meerdijk. Samen met Laura (Jette van der Meij) haalde de oud-inwoner van Meerdijk dierbare herinneringen op. De twee waren jarenlang getrouwd. Het allereerste seizoen van GTST stond volledig in het teken van het leven van de familie Alberts.

Succesvolle realityserie Familie Gillis krijgt extra afleveringen

SBS6 gaat nog even door met de realityserie over vakantieparkmiljonair Peter Gillis. Er komen twee extra afleveringen van Familie Gillis: Massa is Kassa, dat sinds eind augustus te zien is op de vrijdagavond van de familiezender. Met de familie Gillis heeft SBS6 een bescheiden succes in handen. De realityserie trek wekelijks ongeveer een half miljoen kijkers naar de tv-zender van John de Mol.

KRO-NCRV neemt paasspektakel The Passion over van de EO

Omroep KRO-NCRV gaat door met het paasspektakel The Passion. Eind juni maakte de EO bekend na tien jaar te zullen stoppen met The Passion, maar KRO-NCRV zorgt voor een doorstart. De overname door KRO-NCRV betekent dat The Passion iets minder religieus wordt. De omroep sluit bijvoorbeeld niet uit dat Jezus straks door een vrouw wordt gespeeld. “In theorie wel ja. Of door iemand uit de LHBT-gemeenschap”, zei directeur Peter Kuipers van KRO-NCRV vrijdag in het Algemeen Dagblad.