Helden van Hier geeft inkijkje in werk hulpverleners tijdens coronacrisis
Bron: VTM

Helden van Hier geeft inkijkje in werk hulpverleners tijdens coronacrisis

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

VTM Nieuws komt vanavond met een nieuwe reeks Helden van Hier: Corona. In deze reeks dat een eerbetoon is aan de zorgsector is te zien hoe hulpverleners zich inzetten tijdens de coronacrisis. 

De helden van nu bevonden zich de afgelopen weken in ziekenhuizen, rusthuizen en bij politie. Zo wordt ook de spoedafdeling van ZNA Stuivenberg gevolgd en daar is het alle hens aan dek sinds de uitbraak van de corona-pandemie. Er worden voorbereidingen getroffen en er werd een aparte ingang gemaakt voor de quarantainezone.

“Voor een veldslag lijkt het altijd rustig, alles is stil maar mensen bereiden zich voor”, zegt viroloog Marc Van Ranst. “Iedereen zit met vragen. Je kan niet iedereen opnemen en niet iedereen testen want binnenkort is er geen testmateriaal meer en ook geen opnamecapaciteit”, zegt spoedarts Dr. Bart Schoenmaekers.

Dankzij bodycams en automatische camerasystemen kan het werk van de helden ook in deze uitzonderlijke tijden in beeld worden gebracht.  Na de eerste aflevering vanavond, zal VTM NIEUWS-anker Stef Wauters om 21.40 napraten in de nieuwsstudio met een aantal hoofdrolspelers die te zien waren in de reportage.

Helden van Hier: Corona, vanavond om 20.35 uur bij VTM.