Marieke Elsinga gaat ochtendshow Qmusic presenteren

Marieke Elsinga gaat ochtendshow Qmusic presenteren

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Marieke Elsinga gaat aan de slag bij Qmusic. Samen met Mattie Valk zal Marieke vanaf komend najaar te horen zijn in de nieuwe ochtendshow Mattie & Marieke. De radio-dj zal de ochtendshow gaan combineren met haar werk bij RTL, waar zij deze week een 2-jarig contract heeft getekend.

Marieke blijft bij de tv-zender werkzaam als verslaggever voor RTL Boulevard en gaat andere programma’s ontwikkelen. “Het radiomaken is altijd blijven kriebelen en ik vind het dus ook fantastisch dat ik mijn werk bij Qmusic kan combineren met mijn werk voor RTL”, aldus de dj.

De presentatrice vervangt Igmar Felicia, die nu samen met Mattie en Fien Vermeulen de ochtendshow presenteert. “Ik heb heel veel zin om de show met Mattie te gaan maken, we hebben altijd al een goede klik gehad en wat is er nou leuker dan samen elke dag Nederland wakker maken?!”

Igmar heeft eerder aangegeven een andere plek te ambiëren. Hij krijgt bij Qmusic zijn eigen programma in de vooravond. “Dit geeft hem ook de ruimte om zijn online en tv ambities verder te ontplooien”, aldus Qmusic. Fien Vermeulen zal het nieuws verzorgen in de nieuwe show met Domien Verschuuren

Zendermanager Dave Minneboo is verheugd met de komst van Marieke. “Marieke is niet alleen een sterke televisiepersoonlijkheid, maar ook iemand met een grote liefde en passie voor radiomaken. Ze weet als geen ander hoe ze mensen kan verbinden. We zijn heel blij dat ze bij ons de ochtendshow gaat doen.”

Marieke startte haar carrière als radio-dj toen zij in 2013 tot winnaar uitgeroepen werd van het Q-college, het opleidingstraject van Qmusic. In 2016 maakte zij de overstap naar televisie, waar zij achtereenvolgens bij RTL Late Night en RTL Boulevard aan de slag ging. In 2017 won ze de Televizier Talent Award.

Foto: RTL / William Rutten