Olympische Spelen blijft populair op de zaterdag

Olympische Spelen blijft populair op de zaterdag

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

NPO 1 heeft werkelijk goud in handen met de Olympische Spelen. De hele dag deed de NOS live verslag van alle gebeurtenissen vanuit Rio. Rond 17.10 uur was het tijd voor een samenvatting van de gebeurtenissen tot nu toe.

In totaal keken er 1.434.000 mensen naar deze samenvattingen. Deze kijkcijfers zorgden ervoor dat Studio Rio op de derde plek in het kijkcijferoverzicht is geëindigd. Het marktaandeel voor de NOS komt uit op 41,7 %. 

Ook daarna bleven de kijkcijfers hoog. Vooral taekwondo was populair. Daar keken rond de klok van 22.00 uur zeker 1.586.000 mensen naar Hiermee verslaat de NOS wederom met gemak al haar concurrenten. Het marktaandeel kwam voor de NOS uit op 24,6 %.

Niet alleen de Olympische Spelen konden op veel kijkers rekenen. Ook voetbal blijft enorm populair. Daarom kon Studio Sport Eredivisie rekenen op 1.586.000 kijkers. Hiermee staat het sportprogramma op de eerste plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor de NOS komt uit op 34,4 %.

De talkshow over de Olympische Spelen, Studio Olympic Park, kon ook op veel kijkers rekenen. In totaal keken er om 23.30 uur maar liefst 1.011.000 mensen naar deze talkshow. Het marktaandeel voor de NOS komt, dankzij deze kijkcijfers, uit op 34,0 %.

Dit alles blijkt de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Bekijk Studio Olympic Park terug via TVblik.