Geer en Goor maken kans op Televizier-Ring 2016

Geer en Goor maken kans op Televizier-Ring 2016

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Gerard Joling en Gordon maken met hun programma Geer & Goor: Zoeken een hobby! kans op de Gouden Televizier-Ring 2016. Gordon leverde onlangs kritiek op het feit dat hij De Ring nog nooit heeft gewonnen met de Geer en Goor-reeks, maar daar kan nu verandering in komen.

Geer & Goor: Zoeken een hobby! heeft de top-5 gehaald van de derde voorronde van de Gouden Televizier-Ring 2016. Het RTL4-programma is samen met Hokjesman, Koken met Van Boven, Langs de oevers van de Yangtze en Zondag met Lubach direct geplaatst op de selectielijst.

“Het is een opvallende en zeer diverse top-5, met een populair amusementsprogramma, een intelligente talkshow en prachtige reportageseries”, zegt Jeroen de Goeij, adjunct-hoofdredacteur van Televizier. “De liefhebbers van deze tv-producties hebben dan ook massaal gestemd.”

In de eerdere voorrondes zijn Chantal Blijft Slapen (RTL4), Floortje naar het Einde van de Wereld (VARA), Heel Holland Bakt (Omroep MAX), Penoza (KRO-NCRV), Overspel (VARA), Divorce (RTL4), Dokter Deen (Omroep MAX), Mindf*ck (AVROTROS), Moordvrouw (RTL4), Over Mijn Lijk (BNN) al gekwalificeerd.

Het Nederlandse publiek kwalificeert door middel van vier voorrondes twintig titels. De redactie van Televizier, de organisatie achter de felbegeerde televisieprijs, geeft in augustus nog eens vijf wildcards weg. Zo maken uiteindelijk 25 programma’s kans op de Gouden Televizier-Ring 2016.

De laatste fase in de verkiezing vindt dit jaar plaats tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala, dat in oktober 2016 wordt organiseert. Het Nederlandse publiek kan dan nog eenmaal stemmen op de drie genomineerden voor de Televizier-Ring, die op dezelfde avond aan de winnaar wordt uitgereikt.

Bekijk Geer & Goor: Zoeken een hobby! op TVblik.nl