K3 Zoekt K3-finalisten strijden om plek in K3

K3 Zoekt K3-finalisten strijden om plek in K3

Geschreven door Daniël Schalk

De Nederlandse Jindra, Klaasje en Lisa en de Belgische Hanne, Lauren en Marthe strijden vanavond, vrijdag 6 november, in de spannende finale van K3 Zoekt K3 om een plekje in de nieuwe K3. Tijdens de grote finale van K3 Zoekt K3 zal bekend worden welke drie meiden de nieuwe K3 worden.

Afgelopen week is het haar van de zes overgebleven kandidaten geverfd. In de finale strijden de twee blonde, de twee roodharige en de twee zwartharige finalisten tegen elkaar. De kandidaten met dezelfde haarkleur zijn directe concurrenten en strijden tegen elkaar om een plek in K3.

Er zijn uiteindelijk acht mogelijk combinaties, de nieuwe K3 bestaat namelijk uit een van de twee blonde, de twee roodharige en de twee zwartharige K3 Zoekt K3-finalisten. Tijdens de finale wordt pas bekendgemaakt welke finalist, welke kleur haar heeft en tegen wie zij zullen strijden.

De stemmen van de jury, bestaande uit de huidige K3 (Josje, Kristel en Karen) en Studio 100- en K3-baas Gert Verhulst, en die van kijkers tellen allebei voor 50 procent mee. Er wordt in de grote finale van K3 Zoekt K3 niet meer gestemd op één meisje in het bijzonder, maar op de favoriete combinatie.

De finale wordt geopend door Josje, Kristel en Karen. De opening van K3 Zoekt K3 zal het allerlaatste live televisieoptreden zijn van Josje, Kristel en Karen als K3. Na dit optreden strijden de zes overgebleven kandidaten tegen hun rechtstreekse tegenstander in een muzikale battle.

Vervolgens worden de acht mogelijke combinaties voorgesteld aan de kijker in een flitsende medley van K3-hits. Na deze medley kunnen de mensen thuis samen met de jury drie combinaties wegstemmen. De overgebleven vijf combinaties zingen een gloednieuw K3-nummer.

Nadat de vijf combinaties het nieuwe K3-nummer hebben gezongen volgt de laatste spannende stemronde. Na deze stemronde zal duidelijk worden welke drie finalisten van de wekenlange zoektocht K3 Zoekt K3 de plaatsen van Josje, Kristel en Karen in K3 over zullen nemen.

Die gelukkige winnaressen vormen de nieuwe K3 en zingen aan het einde van de finale de single 10.000 luchtballonnen in de vernieuwde iconische regenboogjurkjes. De single 10.000 luchtballonnen draagt dezelfde naam als de eerste cd van de nieuwe K3-meisjes die op 18 december uitkomt.

De finale van K3 Zoekt K3 is vanavond, 6 november, om 20:30 uur te zien op SBS6.

Bekijk K3 zoekt K3 op TVblik.nl/k3-zoekt-k3