Nieuwe advocatenserie 'Suits' van start bij RTL4

Nieuwe advocatenserie 'Suits' van start bij RTL4

Geschreven door Pieter Jongsma

In de nieuwe Amerikaanse advocatenserie ‘Suits’, vanaf vanavond te zien bij RTL 4, draait alles om de arrogante Harvey Specter, één van de meest succesvolle advocaten van New York.

Harvey zoekt het perfecte hulpje en lijkt die gevonden te hebben in de pientere Mike. Maar Mike heeft een dubieus verleden… Hij verdiende geld door oplichting en heeft geen rechtendiploma! Het tweetal besluit het verleden van Mike verborgen te houden voor de buitenwereld en gaat de samenwerking aan.

De ontmoeting tussen beide mannen komt totaal onverwachts. Wanneer Harvey sollicitatiegesprekken voert in een hotel, is Mike in hetzelfde hotel bezig met het afhandelen van een drugsdeal voor een goede vriend. Als de politie hem op het spoor is, slaat hij op de vlucht en rent in paniek het hotel door. Ineens bevindt hij zich tussen een groep sollicitanten en krijgt een gesprek met de pedante en egoïstische Harvey. Met zijn vlotte babbel en zijn fotografische geheugen weet hij indruk te maken en Harvey raakt gecharmeerd.

Eenmaal aan het werk moet Mike erg wennen aan de harde wereld van de advocatuur en de zelfingenomen topadvocaten. Iedereen wil winnen en liegen en bedriegen is dagelijkse kost. Mike’s eerste klus wordt een afdankertje van Harvey, een pro-deo zaak waarbij een CEO wordt verdacht van seksuele intimidatie. Mike is duidelijk een groentje in de advocatenwereld en verpest regelmatig gesprekken met klanten en getuigen. Met vallen en opstaan ontwikkelt hij zich steeds meer tot een ware advocaat.
De cast bestaat uit onder anderen; Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Rick Hoffman, Meghan Markle, Sarah Rafferty, Gina Torres en Tom Lipinski.

wekelijks, vanaf vanavond, tussen 21.25 en 22.30 uur bij RTL 4.