RTL5 in de zomer met vierde seizoen Suits

RTL5 in de zomer met vierde seizoen Suits

Geschreven door Daniël Schalk

RTL5 zendt vanaf vrijdag 1 juli het vierde seizoen van de Amerikaanse advocatenserie Suits uit. De afgelopen weken vulde de advocatenserie al samen met de Amerikaanse misdaadserie Motive de maandagavond van RTL5, waar een gat viel na de seizoensfinale van de serie The Blacklist.

In de zomer gaat de jongerenzender gewoon door met de Amerikaanse advocatenserie. Elke maandagavond zendt RTL5 dubbele afleveringen uit van Suits, dat in het begin op RTL4 werd uitgezonden. In de serie draait alles om advocatenkantoor Pearson Specter en haar topadvocaten.

De goed uitziende advocaat Harvey Specter (Gabriel Macht) heeft jaren terug de briljante Mike Ross (Patrick J. Adams) aangenomen zonder dat hij de vereiste Harvard Law School heeft afgerond. Door zijn fotografische geheugen lijkt hij een briljant advocaat en zijn ze een perfect advocatenduo.

In het vierde seizoen heeft Mike kantoor Pearson Specter verlaten voor de investeringsbank Sidwell Investment Group. Hij geniet met volle teugen van zijn schitterende kantoor, de luxe zakenauto en zijn eigen secretaresse. De last dat hij geen Harvard-diploma heeft valt ook van zijn schouders.

Maar de situatie wordt behoorlijk ingewikkeld als Mike en Harvey tegenover elkaar komen te staan in een overnamestrijd en er een hanengevecht tussen de heren ontstaat. Daarnaast verdenkt de SEC het tweetal van samenzwering en komt de relatie tussen Mike en zijn vriendin Rachel in zwaar water.

Ook Mike’s onbaatzuchtige kijk op zaken wordt bij de investeringsbank niet altijd op prijs gesteld. Wanneer Mike een onschuldig praatje houdt met zijn oud Pearson Specter-collega Louis, leidt dit tot een onverwachte openbaring. Zoals gewoonlijk worden er weer veel vuile spelletjes gespeeld.

Suits was net als The Blacklist vroeger te zien op de crimeavond van RTL4. Afgelopen januari besloot RTL4 het roer volledig om te gooien en eigen producties uit te gaan zenden op haar maandagavond, die jarenlang de crimeavond was. De crimeavond van RTL4 verhuisde daarna naar broertje RTL5.

Suits is vanaf vrijdag 1 juli, tussen 20:30 uur en 22:30 uur, te zien op RTL5.

Bekijk de Amerikaanse misdaadserie The Blacklist op TVblik.nl/the-blacklist