‘Campinglife’ bereikt mijlpaal: 300e aflevering

‘Campinglife’ bereikt mijlpaal: 300e aflevering

Geschreven door Pieter Jongsma

Het RTL 4-reisprogramma ‘Campinglife’, wat steevast op de zaterdagse vooravond van de familiezender staat, beleeft vandaag haar 300e aflevering. De eerste uitzending was twaalf jaar eerder te zien. Op 1 december 2001 bezochten presentator Sander Janson en de toenmalige presentatrice Corine Boon camping Norcenni Girasole Club in Figline Valdarno in Italië.

Sindsdien werden vijftien landen bezocht: België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Spanje, Italië, Denemarken, Ierland, Kroatië, Slovenië, Tsjechië, Hongarije en natuurlijk Nederland. In totaal werden 112 plaatsen aangedaan, waarbij 557 families voorbij kwamen. Presentator van het eerste uur Sander Janson legde daarbij 108.643 kilometer af.

Het huidige seizoen van ‘Campinglife’ wordt naast Sander, gepresenteerd door Gigi Ravelli. In de aflevering van zaterdag 25 januari komen zij aan op een camping aan de rand van Rome. Vanaf het zwembad is zelfs de Sint Pieter te zien. Sander sluit aan bij enkele stoere campinggasten voor een bezoek aan de gladiatorenschool. Gigi gaat op haar beurt heel traditioneel met de vrouwen voor een spoedcursus pasta maken. Bovendien wordt Sander verrast met een heerlijke tiramisutaart om de 300e aflevering te vieren.

Uitzending