Romantische komedies en Demi Moore centraal in filmthemaweken januari

Romantische komedies en Demi Moore centraal in filmthemaweken januari

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het nieuwe jaar van RTL 8 begint goed met twee filmthemaweken: van maandag 6 januari tot en met vrijdag 10 januari staan romantische komedies centraal en van maandag 20 januari tot en met vrijdag 24 januari is het Demi Moore Week.

De Week van de Romantische Komedies trapt af met ‘There’s Something About Mary’. Ted (Ben Stiller) huurt privédetective Healy (Matt Dillon) in om zijn jeugdliefde Mary (Cameron Diaz) te vinden. Dit loopt anders dan gepland als Healy zelf verliefd wordt op de mooie Mary. In de klassieker ‘When Harry Met Sally’ zijn Billy Crystal en Meg Ryan al jarenlang hechte vrienden. Maar kan een vriendschap tussen een man en een vrouw wel bestaan zonder dat seks in het spel komt? Meg Ryan is ook te zien in ‘Kate & Leopold’ waarin ze de New Yorkse zakenvrouw Kate speelt. Op een dag ontmoet ze tijdreiziger Leopold, een charmante hertog uit 1867. 

De twee worden verliefd, maar dan moet Leopold weer terug naar zijn eigen eeuw. In ‘About Last Night’ hebben Danny (Rob Lowe) en Debbie (Demi Moore) een one night stand. Ze besluiten om niet met elkaar verder te gaan omdat ze helemaal niets gemeen hebben. Of toch wel? De laatste film in de Week van de Romantische Komedies is ‘Working Girl’ waarin secretaresse Tess (Melanie Griffith) erachter komt dat haar leidinggevende Katherine haar ideeën heeft gestolen. Tess besluit zich voor te doen als Katherine om zo de keiharde zakenwereld binnen te dringen. Hier komt ze in contact met de charmante makelaar Jack (Harrison Ford).

Demi Moore Week
Actrice Demi Moore heeft van maandag 20 januari tot en met vrijdag 24 januari haar eigen week bij RTL 8. In ‘A Few Good Men’ wordt de onervaren advocaat Kaffee (Tom Cruise) gevraagd om twee militairen te verdedigen die worden beschuldigd van moord. Hij krijgt hierbij hulp van JoAnne Galloden (Demi Moore). Na wat speurwerk ontdekt Kaffee dat de twee in opdracht van een kolonel (Jack Nicholson) handelden. In ‘Indecent Proposal’ zijn de newly weds Diana en David (Woody Harrelson) heel gelukkig ondanks hun geldproblemen. Alles verandert als de steenrijke John (Robert Redford) een miljoen dollar biedt voor één nacht met Diana. In ‘Half Light’ speelt Demi Moore de schrijfster Rachel Carlson, die na het overlijden van haar zoontje naar een huisje aan de Schotse kust verhuist.

Hier krijgt ze een affaire met de vuurtorenwachter, die volgens de dorpelingen jaren eerder is overleden. Als ook haar overleden zoontje nog bij haar lijkt te zijn, weet Rachel niet meer wat werkelijkheid is en wat niet. ‘St. Elmo’s Fire’ gaat over zeven jongeren die na het behalen van hun diploma willen genieten van het leven. Ze lopen daarbij echter tegen problemen aan die ze samen proberen op te lossen. Demi Moore speelt party animal Jules. De Demi Moore Week sluit af met ‘Ghost’. Sam (Patrick Swayze) en Molly worden op een avond overvallen. Sam overleeft de overval niet en komt als geest vast te zitten in de menselijke wereld. Via het medium Oda Mae Brown (Whoopi Goldberg) maakt hij contact met Molly.

Uitzendingen;

De Week van de Romantische Komedies:
Maandag 6 januari tot en met vrijdag 10 januari om 20.30 uur achtereenvolgens ‘There’s Something About Mary’, ‘When Harry Met Sally’, ‘Kate & Leopold’, ‘About Last Night’ en ‘Working Girl’.

Demi Moore Week:
Maandag 20 januari tot en met vrijdag 24 januari om 20.30 uur achtereenvolgens ‘A Few Good Men’, ‘Indecent Proposal’, ‘Half Light’, ‘St. Elmo’s Fire en ‘Ghost’.