Radio 6 Soul & Jazz Awards voor zes Nederlandse artiesten

Radio 6 Soul & Jazz Awards voor zes Nederlandse artiesten

Geschreven door Pieter Jongsma

Gisteravond ontving New Cool Collective twee Radio 6 Soul & Jazz Awards. Ook Ruben Hein, Trijntje Oosterhuis, Giovanca, Sabrina Starke en Tim Wes vielen in de prijzen. In de Westerunie in Amsterdam zijn vanavond de enige soul- en jazz radioprijzen van Nederland uitgereikt. Zes artiesten van eigen bodem zijn vanavond door luisteraars bekroond met een Radio 6 Soul & Jazz Award. Luisteraars droegen 25 genomineerden aan en kozen de winnaars.

 

Winnaars Radio 6 Soul & Jazz Awards 2013:

 

Beste Artiest Man:
Ruben Hein

 

Beste Artiest Vrouw:

Trijntje Oosterhuis

 

Beste Groep:

New Cool Collective

 

Beste Single:

Giovanca – ‘How Does It Feel’

 

Beste Album:

Sabrina Starke With Metropole Orkest – ‘Lean On Me – The Songs Of Bill Withers’

 

Beste Soul & Jazz Talent:

Tim Wes

 

Beste Live Act:

New Cool Collective

 

In de Westerunie in Amsterdam beklommen Trijntje Oosterhuis, Ruben Hein, Wouter Hamel, Sabrina Starke, Rob van de Wouw, Bo Saris, Kris Berry, New Cool Collective, Qeaux Qeaux Joans, Tim Wes, Perquisite, Paul van Kessel en Teus Nobel het podium van de Radio 6 Soul & Jazz Awardshow. De show, gepresenteerd door Winfried Baijens, was vanavond live te volgen op de publieke soul- en jazz zender, radio6.nl en Cultura24. Zondag 13 oktober zendt de NTR van 00.35 - 01.00 uur op Nederland 2 een registratie van de Radio 6 Soul & Jazz Awardshow uit.

 

Radio 6 Soul & Jazz Awards
De Radio 6 Soul & Jazz Awards zijn de radioprijzen voor het beste Nederlandse soul- en jazztalent en zijn uitgereikt in zeven categorieën: Beste Artiest Man, Beste Artiest Vrouw, Beste Groep, Beste Single, Beste Album, Beste Soul & Jazz Talent en Beste Live Act. In totaal waren 25 artiesten en bands voor een Soul & Jazz Award genomineerd, zowel nieuwe Nederlandse artiesten als grote gevestigde namen. Luisteraars stemden op hun favorieten via de Radio 6 Soul & Jazz website. Ruben Hein viel als enige voor het tweede jaar in de prijzen. Vorig jaar won hij de Radio 6 Soul & Jazz Award voor Beste Artiest Soul. De Radio 6 Soul & Jazz Awards werden voor de tweede keer uitgereikt. Tijdens afgelopen editie van North Sea Jazz reikte Radio 6 de Icon Award uit aan Marcus Miller voor zijn imposante carrière en muzikaliteit. In 2012 won Maceo Parker deze vakprijs, die onderdeel is van de Radio 6 Soul & Jazz Awards. Met de Icon Award huldigt Radio 6 Soul & Jazz jaarlijks een artiest voor zijn of haar muzikaliteit en de onderscheidende rol in en vernieuwende invloed op de soul- en jazz muziek.