Echtelijke post: Praat tegen me, maakt niet uit wát je zegt, blijf gewoon praten!
Bron: RTL

Echtelijke post: Praat tegen me, maakt niet uit wát je zegt, blijf gewoon praten!

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Lieve Kim en David,

Hoe sprankelend kun je via een TV de kamer binnen komen en hoe nuchter reageer je als je hoort dat je gaat trouwen. Ondanks die twee compleet verschillende reacties van jullie, was mijn eerste gevoel ‘Yep...dit zou wel eens een voltreffer kunnen zijn’.

Jij schooljuf Kim, gek op kinderen, bent zéker geen standaard bruid met je glimmende zilverkleurige cowboylaarzen onder je witte jurk. Je onwijs gave hoed maakt het hélemaal af. Een beetje Bohemien wilde je graag en ik geloof dat je het wel zo kunt noemen.

Nee en dan jij David, onder moeders vleugels vandaan met een kingsize bed in je slaapkamer waar je bijna niet meer omheen kunt lopen. Zoals je zelf zegt ‘niet de ideale plek om de vonken er af te laten spatten’. Jij lijkt mij een redelijk serieuze man, maar als je mij kennis zou laten maken met zo’n stem als de jouwe, dan is alles er omheen gewoon onbelangrijk.

Ik zou alleen maar zeggen: “Praat tegen me, maakt niet uit wát je zegt, maar práát tegen me en stop daar vooral niet mee tot ik weggedoezeld ben”. Wat een goddelijke stem heb jij zeg. Ook Kim is zwaar onder de indruk, héél terecht.

Lieve Kim, kijk naar de vader van David en je ziet hoe jouw David er uit ziet als hij ‘een paar’ jaartjes ouder is. Echt een kind van zijn vader dus. ‘Bovenal’ heb jij voor David al een tipje van de sluier, ik bedoel van je hoed, opgelicht. Met een van zijn vele studies (slimme jongen jouw David) in dit geval ‘letterkunde’ heeft hij ontdekt waar je zo ongeveer vandaan moet komen. Dat allemaal vanwege het woord ‘bovenal’.

Volgens je vriendinnen ben jij wel ‘uitgeswiped’ Kim, volle bak vooruit, want jij en ook je vriendinnen zijn wel klaar mee met al dat date-gedoe. Je hebt via élke site, elke app en misschien wel elke krant geprobeerd de ware te vinden, dat zonder resultaat. 

David je bent nu getrouwd met de sprankelende Kim en ook je moeder heeft een super goed gevoel bij haar. Ook al heeft zij nooit gehoord van een ‘totemdier’ (wel van een totempaal), ze is er van overtuigd dat jij haar wel kunt waarderen. Je bent wél van de dieren maar niet van de tattoo’s, dus ik hoop maar dat Kim je niet gaat verrassen met een complete kleurplaat op je haar lijf. Kim mag gelukkig bij je mama komen slapen. Daar staat tenslotte (nu nog) je bed.

En dan is het zover en sta jij David redelijk gespannen te wachten op jouw aanstaande. Laura, de zus van Kim, heeft al kennis met je gemaakt en zij is helemaal door het dolle heen. Op haar platte sandaaltjes huppelt ze als een jong onbevangen veulen weer de trouwzaal in en iedereen die het wil horen mag het weten...HIJ IS GEWELDIG!!! Ook schoonmama is als een kind zo happy. Nou moeten jullie het nog ‘even’ waar gaan maken!

Een prachtige bruid komt binnen mét hoed en onder die hoed komt echt een gewéldige glimlach tevoorschijn. Voor jou David fijn dat het niet te lang duurt want je ploft bijna uit je pak van de spanning. Rare bekkies trek jij als je gespannen bent. Lippen stijf op elkaar en een beetje zurig knikken. Relax jongen...ze is práchtig en volgens mij ook heel lief. 

Mijn eerste indruk wordt ook een tweede indruk want ik vind jullie GE-WEL-DIG samen. Meteen lekker klef. Handje hier, handje daar. Jullie hebben érg veel overeenkomsten en dan vraag je je af ‘wat kan er nog mis gaan?’, maar we hebben eerder gezien dat behaalde resultaten uit het verleden, geen resultaten voor de toekomst garanderen.

Ik wens jullie heel erg veel geluk en liefde samen!

Lieve groet,

Sonja

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!