Vanavond op tv: Renze Klamer en Frits Wester in gesprek met lijsttrekkers
Bron: RTL / Samuel van Leeuwen

Vanavond op tv: Renze Klamer en Frits Wester in gesprek met lijsttrekkers

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Renze Klamer, Meike de Jong en Frits Wester gaan vanavond in gesprek met zes lijsttrekkers die meedoen aan de komende Tweede Kamerverkiezingen. Eén week na het debat tussen de drie koplopers in de peilingen, verdubbelt RTL4 nu de gastenlijst naar zes lijsttrekkers voor inhoudelijke gesprekken.

De lijsttrekkers zijn Dilan Yesilgöz (VVD), Geert Wilders (PVV), Caroline van der Plas (BBB), Esther Ouwehand (PvdD), Rob Jetten (D66) en Lilian Marijnissen (SP). RTL had ook Pieter Omtzigt (NSC) en Frans Timmermans (PvdA/GroenLinks) uitgenodigd, maar zij hebben bedankt. Marijnissen is hun vervanger.

In het tweede RTL-debat gaan de lijsttrekkers in gesprek over onderwerpen waar zwevende kiezers uit het RTL Nieuwspanel zich zorgen over maken. Opiniepeiler Gijs Rademaker heeft de panelleden gevraagd wat zij belangrijk vinden, dat zijn de thema’s woningmarkt, gezondheidszorg en ‘onze portemonnee.’

RTL4 besteedt uitgebreid aandacht aan de verkiezingen. Naast twee debatten is er in de week voor de verkiezingen iedere avond een lijsttrekker te gast in de talkshow van Beau van Erven Dorens. Op de dag van de verkiezingen presenteert Beau samen met Daphne Lammers vanaf 20:30 uur De Uitslagenavond.

Het tweede verkiezingsdebat van RTL is vanavond om 21:30 uur te zien op RTL4.