Videoland komt met crimeserie over boek van Peter R. de Vries
Bron: Mark de Blok/Videoland

Videoland komt met crimeserie over boek van Peter R. de Vries

Geschreven door Pieter Jongsma

Videoland komt dit najaar met een serie over het boek Een moord kost meer levens geschreven door Peter R. de Vries. In samenwerking met de familie de Vries en producent Lucio Messercola is het boek verfilmd tot een dramaserie. De hoofdrollen worden vertolkt door Chris Peters (Sleepers, Rampvlucht, Tonio, Follow De Soa) en Jacob Derwig (Gemmeker, Penoza, KLEM, Follow De Soa).

'Een Moord Kost Meer Levens' is een waargebeurd verhaal, geresearched en verteld door Peter R. de Vries. Hij publiceerde het boek oorspronkelijk in 1994 en doopte het tot ‘zijn beste boek’. De serie 'Een Moord Kost Meer Levens' geeft een bijzondere inkijk in de jaren 80 en neemt de kijker mee in de huid en het hoofd van (moordenaar) Paul Spruit.

De familie van Peter R. de Vries: Royce en Kelly en hun moeder Jacqueline, zijn zeer betrokken bij de verfilming van het boek: “Wij zijn ontzettend trots dat de serie van ‘Een Moord Kost Meer Levens’ binnenkort op Videoland te zien zal zijn. Het was een droom van onze vader om dit boek, hij noemde het zelf zijn beste boek, te verfilmen. Wat hij zelf ooit al was gestart samen met producent Lucio Messercola, hebben wij nu als familie samen verder kunnen afmaken. Het is een bijzonder traject geweest en wij zijn dankbaar voor alle mensen die hebben meegewerkt om deze serie tot stand te laten komen.'