Vanavond op tv: NPO 1 herdenkt koningin Elizabeth met documentaire
Bron: BBC

Vanavond op tv: NPO 1 herdenkt koningin Elizabeth met documentaire

Geschreven door Daniël Schalk

NPO 1 zendt vanavond op prime time de documentaire Elizabeth: The Unseen Queen uit. De docu van de Britse omroep BBC werd gemaakt vanwege het 70-jarige jubileum van de Britse koningin Elizabeth begin dit jaar. De Queen vertelt zelf als voice-over verhalen bij filmbeelden uit haar privé-archief.

De koningin genoot ervan om zelf privémomenten te filmen. “Privébeelden tonen vaak het plezier achter alle formaliteiten”, zei ze over de documentaire. “Je hoopt altijd dat toekomstige generaties het interessant vinden en misschien verrast zijn dat je ook ooit jong bent geweest”, vervolgde koningin Elizabeth.

Rond middernacht zendt de EO op NPO 1 de documentaire A Tribute to Her Majesty The Queen uit, waarin haar vier kinderen in exclusieve interviews herinneringen ophalen aan hun moeder. Ook komen er een aantal mensen die met de koningin werkten aan het woord, zoals Boris Johnson en David Cameron.

De documentaire Elizabeth: The Unseen Queen is vanavond om 20:30 uur te zien op NPO 1 en de documentaire A Tribute to Her Majesty The Queen is om 23:50 uur te zien op NPO 1.