Sinan Can reist af naar kwetsbare wijken van Europa in nieuwe serie
Bron: BNNVARA

Sinan Can reist af naar kwetsbare wijken van Europa in nieuwe serie

Geschreven door Pieter Jongsma

Sinan Can is voor de vierdelige serie Sinan in de banlieues van Europa afgereisd naar de vier kwetsbare wijken van Europa. Hij gaat naar de plekken waar de armoede het grootst is en de werkloosheid het hoogst. Zo gaat hij naar verschillende wijken in Parijs, Londen, Stockholm en Brussel.

Een jaar lang verbleef Sinan in deze zogeheten Shariawijken en no go-zones om te zien of deze enclaves diepe breuklijnen zijn geworden. Sinan: ‘Ik heb deze serie ook echt gemaakt voor beleidsmakers in Nederland: kijk hier alsjeblieft naar en zorg dat het niet gebeurt, grijp tijdig in, geef jongeren niet op. Ik hoop dat ze kijken en denken: wat er in deze wijken aan de hand is, mag in Nederland niet gebeuren, in geen enkele wijk.’

In de eerste aflevering reist Sinan naar Parijs. Hij gaat naar het armste gedeelte van Clichy sous Bois. Met grote verbazing aanschouwt hij de verpauperde flatblokken, waarvan de Afrikaanse immigranten hem vertellen, dat de sloppenwijken waar zij vandaan komen nog beter waren.

Breuklijnen, Sinan in de banlieues van Europa is vanaf maandag 26 t/m donderdag 29 september dagelijks om 22.15 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.