PSV en Feyenoord door, Vitesse en AZ uitgeschakeld
Bron: UEFA.com

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Van de vier ploegen die nog over waren in de Conference League hebben alleen Feyenoord en PSV zich geplaatst voor de kwartfinales. AZ en Vitesse zijn door de resultaten van vanavond uitgeschakeld in Europa. Vitesse leek lange tijd op weg naar een stunt, maar vlak voor het laatste fluitsignaal kwam AS Roma op gelijke hoogte en schakelde daarmee Vitesse uit in de Conference League. Feyenoord was na de wedstrijd vorige week al zo goed als door en kwam ook vanavond geen moment in de problemen tegen Partizan Belgrado. De Rotterdammers wonnen met 3-1 van de Serviërs. PSV walste over FC Kopenhagen heen en won overtuigend met 0-4. AZ kon over twee wedstrijden gezien niet afrekenen met het Noorse Bodø/Glimt. Na een 2-1 voorsprong na 90 minuten kregen de Alkmaarders de deksel op de neus in de verlenging.

FC Kopenhagen-PSV

Na een zinderend 4-4 gelijkspel in Eindhoven werd er op voorhand een gelijkwaardige wedstrijd verwacht tussen FC Kopenhagen en PSV, maar al vroeg in de wedstrijd bleek niets minder waar. De Eindhovense formatie kwam goed uit de startblokken en al na tien minuten wisten de Eindhovenaren het goede spel te belonen met een doelpunt. Eran Zahavi schoot nadat hij de bal van Götze had gekregen op doel en de keeper van Kopenhagen liet de bal onder zich door glippen. Nog voor de rust wist PSV de voorsprong te verdubbelen. Mario Götze wist de bal eenvoudig binnen te tikken na een goede voorzet van Max. In de slotfase kwam de ploeg van Roger Schmidt niet meer in de problemen en maakte Zahavi er nog 3-0 van. Het slotstuk kwam op naam van Noni Madueke. De invaller maakte met een schot, dat houdbaar leek, de vernedering van Kopenhagen compleet. Door de eenvoudige zege van de Eindhovenaren plaatsen ze zich voor de kwartfinales van de Conference League.

AZ-Bodø/Glimt

AZ moest na de 2-1 nederlaag in Noorwegen flink aan de bak om zich te kwalificeren voor de kwartfinales van de Conference League. De ploeg van Pascal Jansen leek op de goede weg toen Pavlidis voor de openingstreffer van het duel zorgde. Lang kon AZ niet genieten van de voorsprong, want in de 26e minuut ging Bruno Martins Indi cruciaal in de fout en kon Pellegrino de gelijkmaker in het net leggen. Vier minuten later was het wederom Pavlidis die het net wist te vinden. In de tweede helft was AZ de betere ploeg, maar wisten de Alkmaarders weinig kansen te creëeren. Door de 2-1 eindstand stonden beide ploegen cumulatief op gelijke hoogte en moest er een verlenging aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Ook in de eerste helft van de verlenging gebeurde aan beide kanten weinig, tot op slag van het rustmoment waarin Sampsted beide ploegen weer op gelijke hoogte schoot. Het 2-2 gelijkspel gaf Bodø/Glimt niet meer weg en daardoor mogen de Noren door naar de kwartfinales van de Conference League en kan AZ zich volledig gaan richten op de Eredivisie.

Feyenoord-Partizan Belgrado

Feyenoord had voor zichzelf vorige week een goede uitgangspositie neergezet door in Servië met 2-5 te winnen. Voor de Rotterdammers, die voor een keer gecoacht werden door John de Wolf, was er ook in Rotterdam geen vuiltje aan de lucht. In de 33e minuut leek Feyenoord op 1-0 voorsprong te komen, maar de treffer van Dessers werd onterecht afgekeurd vanwege buitenspel. Op slag van rust was er dan toch de voorsprong voor de Rotterdammers. Een vrije trap van Toornstra werd door Dessers van richting veranderd en zo kon Feyenoord met een voorsprong de rust in. De voorsprong werd in minuut 59 zelfs verdubbeld door een doelpunt van Reiss Nelson, maar een minuut later werd de verdubbeling weer teniet gedaan door een afstandsschot van Ricardo Gomes. In de laatste minuut zorgde Bryan Linssen nog voor de 3-1. Feyenoord mag zich na deze wedstrijd opmaken voor de kwartfinales van de Conference League.

AS Roma-Vitesse

Vitesse gooide in het Gelredome tegen AS Roma al hoge ogen door zich knap staande te houden tegen de Italiaanse grootmacht ondanks een minimale nederlaag.  Ook in de return in Rome kwam de ploeg van Thomas Letsch goed voor de dag. Vitesse toonde meer wilskracht en was dreigender dan de Romeinen, maar de Arnhemmers konden geen grote kansen creëeren. In de 62e minuut kwam daar verandering in toen Wittek de bal van grote afstand in het doel volleerde. Lange tijd leek Vitesse er een verlenging uit te slepen, maar in de laatste minuut van de reguliere speeltijd kwam AS Roma toch langszij. Tammy Abraham kon de bal inkoppen en de stand op 1-1 brengen. Door de late gelijkmaker winnen de Romeinen over twee wedstrijden van Vitesse en plaatsen zij zich voor de kwartfinales.