Opsporing Verzocht terug naar oude tijdstip met nieuw decor
Bron: AVROTROS

Opsporing Verzocht terug naar oude tijdstip met nieuw decor

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Opsporing Verzocht keert vanaf morgen terug naar het oude tijdstip. Het programma is daarmee iedere week een uur eerder te zien. Na de Olympische Winterspelen krijgt het programma er nog tien minuten extra zendtijd bij. Daarnaast heeft het programma het decor een opfrisbeurt gegeven en heeft het een nieuw logo. 

"We hebben een vernieuwd decor met nog meer visuele hulpmiddelen. Op deze manier, met meer schermen om een combinatie van sporen te laten zien, hopen we politie en justitie nog beter te kunnen helpen met tips van kijkers", zo zegt Anniko. "We zijn een programma van actie en handelen en hopen dat kijkers op dit tijdstip nog actiever zijn met het doorgeven van tips. Zo kunnen onze kijkers nog beter een een belangrijke bijdrage leveren aan het opsporen van bijvoorbeeld verdachten. Het vaste belteam van de politie zit ook weer als vanouds in de studio om alle tips zorgvuldig aan te nemen".

In 2020 werden bij bijna de helft van de zaken die in het programma zijn behandeld verdachten aangehouden, mede door tips van kijkers.

Opsporing Verzocht, vanaf dinsdag 8 februari wekelijks om 20.30 uur op NPO1.