Afke Boven nieuwe presentator NOS Journaal
Bron: NOS

Afke Boven nieuwe presentator NOS Journaal

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Afke Boven is de nieuwe presentator van het NOS Journaal. Met haar aanstelling is het team presentatoren van het NOS Journaal, dat incompleet was geraakt door het vertrek van Astrid Kersseboom naar het NOS Radio 1 Journaal en Amber Brantsen naar Viaplay, weer volledig op sterkte.

De 41-jarige Afke werkte de afgelopen jaren in verschillende functies bij Omrop Fryslân. Na haar opleiding Hogeschool voor de Journalistiek in Zwolle was ze redacteur bij verschillende tv-programma's. Ze is in maart voor het eerst te zien. “Als journalist is de NOS voor mij dé plek waar je wilt zijn. Het harde werken van de redactie, ook met onder anderen producers en technici, komt samen in de uitzendingen. Daar ben ik met ongelofelijk veel plezier onderdeel van. En nu mag ik ook nog het team van presentatoren versterken. Ik voel me enorm vereerd met het vertrouwen dat ik van de NOS krijg.”

Hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws: “Het was heel leuk om een screentest te houden waar zo veel collega’s aan meededen. We hebben uiteindelijk Afke uitgekozen, omdat zij het vanzelfsprekende gezag heeft dat past bij een Journaalpresentator. Ze zal de kijker op een prettige en vanzelfsprekende manier langs het nieuws leiden.”