Wouter Bos bezorgt Zomergasten hoogste kijkcijfers

Wouter Bos bezorgt Zomergasten hoogste kijkcijfers

Geschreven door Pieter Jongsma

De avond verliep soepel. Wouter Bos te gast bij Zomergasten 2013. Hij had er zin in, hij wilde tenslotte al een tijd te gast zijn bij Zomergasten. Een punt in zijn bucketlist, vertelde hij lachend. Bos maakt er lekker zijn eigen showtje van en zorgt daarmee voor de hoogste kijkcijfers

Het nieuwe tv-seizoen begint langzaam aan op gang te komen. Life 4 You keerde zondag terug op RTL 4. Het programma van Carlo Boszhard en Irene Moors trok 404 duizend kijkers. De start van een nieuwe reeks WNL op Zondag moest het stellen met 141 duizend kijkers.

Het best bekeken programma van de dag was het achtuurjournaal. Tweeënhalf miljoen mensen stemden af op de uitzending op Nederland 1.

De aflevering van Zomergasten met Wouter Bos was de best bekeken aflevering van dit seizoen tot nu toe. Zondagavond stemden 820 duizend mensen af op het programma op Nederland 2, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Tot dan toe voerde Hans Teeuwen de lijst aan met 812 duizend kijkers.

volkskrant.nl noemt hem een 'nieuwe Wouter Bos'. De niet Bos is voorzitter van het raad van bestuur van het VU-ziekenhuis. De eerdere keuze voor de politiek was een risicovolle keuze en zeker niet idealistisch, vertelde hij.

Aan de hand van zijn eigen gekozen fragmenten uit films als Margin Call, Hardcore Pawn en The Passion liet hij zijn gedachtengang en angsten zien. Maar niet iedereen kon dit waarderen. Zo wordt Bos op geenstijl.nl benoemd als 'De ontzagelijk onechte Wouter Bos' en dit bericht wordt zonder problemen gedeeld met opmerkingen als "Wouter Bos terecht gefileerd".

Bos laat weten dat het waarschijnlijk goed is geweest dat hij de politieke en financiële wereld vaarwel heeft gezegd, en daar lijkt de meerderheid op Twitter het mee eens te zijn.

Door: Novum