Nederland weet niet te winnen van Noorwegen
Bron: Showbizznetwork.nl

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Het Nederlands elftal is er niet in geslaagd om van Noorwegen te winnen in de WK kwalificatie.  Oranje had veel balbezit, maar wist dat niet om te zetten naar grote mogelijkheden. Nederland blijft door dit resultaat tweede in de groep samen met Noorwegen met allebei zeven punten uit vier wedstrijden. De wedstrijd in Noorwegen betekende voor Louis van Gaal zijn rentree als bondscoach van het Nederlands elftal.

Louis van Gaal bracht verschillende wijzigingen aan ten opzichte van Frank de Boer. Oranje begon in het oude vertrouwde 4-3-3 en aanvoerder Virgil van Dijk keerde terug na langdurig blessureleed die hem het EK heeft gekost. Ook onder de lat koos Van Gaal voor een wijziging met de inbreng van Justin Bijlow. Het was voor de sluitpost van Feyenoord zijn eerste interland. De opstelling van Oranje was als volgt: Bijlow, Timber, De Vrij, Van Dijk, Blind, Klaassen, F. De Jong, Wijnaldum, Berghuis, Memphis, Gakpo.

Nederland begon sterk aan de wedstrijd en zocht volop de aanval. De Noorse formatie kon echter makkelijk weerstand bieden en probeerde vanuit de omschakeling voor het nodige gevaar te zorgen. Na 20 minuten wist Noorwegen zelfs vanuit een tegenaanval op voorsprong te komen. Het was Erling Haaland die Nederland op achterstand zette met een rollertje. Aan het spelbeeld veranderde weinig, maar tien minuten voor de rust bracht Davy Klaassen de stand weer op gelijke hoogte. Het doelpunt van Oranje viel ogenschijnlijk uit het niets. Wijnaldum kwam vrij aan de rechterkant van het veld en gaf de bal voor, waarna Klaassen de bal kon intikken. Met de 1-1 op het scorebord gingen beide ploegen rusten.

Na de rust bleef Nederland aanvallen zonder echt grote kansen te creëren. Noorwegen bleef geconcentreerd verdedigen en kwam er bij vlagen gevaarlijk uit. Dit leidde onder andere tot een grote kans voor Haaland. Haaland werd met een goede pass vrijgespeeld door Odegaard maar trof de paal. Nederland werd steeds slordiger naarmate de wedstrijd vorderde. In de laatste tien minuten was bij beide ploegen de tank wel leeg. Oranje had nog steeds wel veel de bal, maar kansen waren niet of nauwelijks. Dumfries kreeg in de blessuretijd de absolute kans om Nederland de overwinning te bezorgen, maar zijn schot werd door de doelman gekeerd.

Zaterdag 4 september speelt het Nederlands elftal zijn volgende wedstrijd voor de kwalificatie voor het WK. In het Philips Stadion neemt de ploeg van Van Gaal het op tegen Montenegro. Montenegro bekleedt in de groep momenteel de derde  plek in de groep met evenveel punten als Nederland. Tegen Montenegro kan Oranje in ieder geval niet beschikken over Daley Blind. Na zijn gele kaart tegen Noorwegen is hij voor een wedstrijd geschorst.