LEGO Masters Australië: Erop en eronder
Bron: RTL

LEGO Masters Australië: Erop en eronder

Geschreven door Ganpat Berrevoets Laatste update:

Het wordt erop en eronder voor de LEGO Masters kandidaten deze aflevering. Voor één team wordt het sowieso eronder, want er is aan het einde weer een eliminatie. De opdracht komt de trouwe LEGO Master kijker bekend voor. De teams moeten een bouwwerk op de tafel maken met een verhaal dat onder de tafel verder gaat. 

De Brickman mag blij zijn dat hij niet hoeft te bouwen, want hij heeft duidelijk iets verkeerds met zijn hand gedaan. Gelukkig zal hem dat verder niet in de weg staan bij het jureren en elimineren. Andrew en Damian willen nog verder doorbouwen aan hun zelfvertrouwen en zullen de Golden Brick niet inzetten. Als vingers van de kandidaten de onderkant van de tafel vinden klinkt het een heel Australisch: Oooh-w nooooeeu-w! Moeilijk om het accent in letters weer te geven, maar wellicht dat jullie het idee snappen of anders gezegd: het al verbeeldend horen klinken. Over verbeelding gesproken, alle voorafgaande opdrachten en technieken moet terugkomen dus laat de verbeelding er maar eens lekker op los. Maar voordat het zover, laten Andrew en Damian Jordy eindelijk los. En snel dat hij is! Het wordt voor hem rennen van de tafel naar de Brickpit en terug. 

Het bouwen van Above and Below

The Flash Jordan is nog steeds wat buiten adem, zeker als hij ziet dat de kandidaten van seizoen 2 iPads hebben. Toen hij in het vorige seizoen nog meedeed had hij er geen. Hamish probeert hem te interview, maar The Flash is gewoon te snel. 

Jackson en Alan hebben net als in aflevering 1 erg veel voorbereidingstijd nodig, maar ze hebben maar 12 uur de tijd, dus ze moeten wel aan het werk. Hun 50ties wormenaanval … een beetje zoals in de film Tremors (1990), maar dan in LEGO CITY. Jen en Jodie gaan voor de werkplaats van de Kerstman. Danii en Tim gaan op zoek naar fossielen onder de tafel. Eén ding … Pterodactylus is geen dinosaurus, maar een vliegend reptiel. Het idee is echter geweldig en ja Brickman, die dieren vliegen in de lucht, maar bepaalde soorten hadden hun holen in de grond. Trent en Josh maken het hun boer niet gemakkelijk met het reuzenkonijn onder de grond. De snor van de boer is erg leuk bedacht zo met die grijze vleugels. Damian en Andrew houden de boel, zoals in bijna elke aflevering wel, voor het blokje met hun fake haaienaanval. 

Het is wel tricky onder de tafel een bouwwerk van LEGO maken, want als het te zwaar wordt, dan zou het zomaar eens in tientallen steentjes op de grond uit elkaar kunnen vallen. De klemfactor van LEGO is hoog, maar er is hier rekening te houden met … ik denk de zwaartekracht? Hamish probeert zijn foute opmerking bij Jen en Jodie nog goed te maken door LEGO mollen te vervangen met LEGO eenhoorns. Alan heeft volgens hemzelf worstenvingers dus hij durft even niet verder te bouwen aan zijn reuzenworm met kaken waar een minifiguur maar beter uit weg kan blijven. Af en toe zie je Jordy voorbijrazen. Ook in de paniekfase zoals Hamish de laatste 15 minuten noemt. 

De beoordeling en twist

Het bij de beoordelingsronde wel duidelijk dat Jen & Jodie en Andrew & Damian in de gevarenzone belanden. Alan en Jackson winnen deze keer, maar met een kwartier nog op de klok, moet er wel iets gebeuren … iets wat we in Nederland en België nog niet gezien hebben. Als Jen en Jodie worden geëlimineerd, gaat de roldeur open. Jay en Stani lopen naar binnen “We’re back!” Zij zullen het tegen de verliezers van vandaag op moeten nemen om hun plaats in de race te heroveren. Het exact nabouwen van een retro voorwerp (schaal 1:1) kan hun eliminatie ongedaan maken. Jay en Stani kiezen voor de Gameboy en Jen en Jodie gaan voor de Polaroid. Hoewel de Flash Jordan brick al weg is gegaan, maken Jen en Jodie toch gebruik van een flash … een light brick en mede dankzij deze brick, halen zij alsnog de volgende ronde. De politiepetjes en de nieuwe LEGO kleur mochten voor Jay en Stani helaas niet baten. Voor hen is het eronder!

LEGO Masters Australië is deze zomer elke zaterdagavond te zien op RTL 4 om 20:00 uur.