GTST-blog: Indra is gevangen is het ‘web’ van Janine
Bron: RTL / Geert de Lange

GTST-blog: Indra is gevangen is het ‘web’ van Janine

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Elke vrijdag blikt Sebastiaan terug op de voorbije week in GTST.

Ze was zo mak al een lammetje. Ze at al bijna uit haar hand. De naïeve Indra vertrouwt Janine blindelings. Maar dat vertrouwen verdwijnt als sneeuw voor de zon. Een toevallige ontmoeting met Leon, de medewerker van Ludo, brengt Indra aan het twijfelen. Door hem raakte ze haar baan kwijt. Ineens wordt het Indra allemaal duidelijk: Janine zit overal achter. 

Tijd om het uit te leggen heeft Janine niet. Indra is er helemaal klaar mee. Zij wil niets te maken hebben met wraakplannetjes. Maar wij weten dat Janine zich ontpopt tot heuse Inspector Gadget. Zij wil maar één ding: Richard en Billy keihard raken. Of ze daarmee met de gevoelens van Indra speelt, speelt geen rol. 

Voor Indra loopt het allemaal met een sisser af. Tenminste dat is wat ze denkt. Ze doet wat onderzoek naar Janine en naar Ludo. Zo naïef is ze niet meer. Ze komt er al snel achter waar Janine mee bezig is. Vormt Indra nu een gevaar voor het wraakplan? Wat als ze haar mond opendoet tegenover Richard. 

Zover komt het natuurlijk niet. Wanneer Indra onderweg is naar het Veilinghuis wacht Leon haar op. Zij laat zich door hem niet zomaar aan de kant zetten. Maar Leon is, zoals we hem kennen, hardhandig. Hij duwt haar een auto in. Indra weet niet wat haar overkomt en raakt nog net niet in paniek.

Naast haar zit Janine die een duidelijk doel voor ogen heeft. De tijd van aardigheid is nu echt voorbij. Nu wordt duidelijk waar Janine Indra voor nodig heeft. Janine heeft nu genoeg liefdadigheidswerk gedaan voor Indra. Zo betaalde ze al haar schulden af, bezorgde haar een baan en bracht haar in contact met haar ex. Waar is het probleem zou je denken?

Alleen is Janine nu echt een soort ‘Martine Hafkamp’ aan het worden. Deze kant van Janine heeft de kijker nog niet vaak gezien. Haar wraakplan mag niet mislukken. Met het ten val brengen van Richard en Billy denkt Janine om Ludo weer terug te krijgen. Maar wat is Janine nu echt van plan? Gaat Indra echt meewerken met het plan van Janine? 

Bestaat de kans dat Richard en Indra weer bij elkaar komen? Zouden ze dan samen Meerdijk verlaten? Breekt dat het hart van Billy? Pakt ze dan ook haar spullen en vertrekt? Het zou allemaal zo mooi zijn. Alleen is het bijna te mooi om waar te zijn. Er zit vast en zeker nog een addertje onder het gras.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.