GTST-blog: Geluk van Shanti en Rik staat op de tocht
Bron: RTL / Geert de Lange

GTST-blog: Geluk van Shanti en Rik staat op de tocht

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Elke vrijdag blikt Sebastiaan terug op de voorbije week in GTST.

De schrik slaat Shanti om het hart. Ze is er getuige van hoe Daan zich in het leven van haar en Rik wurmt. Na zijn bijeenkomst bij de AA wil Daan zijn leven beteren. Alleen hebben ze dat net iets te vaak uit zijn mond gehoord. Daan staat met een brief voor Rik en leest hem voor. Op het moment dat hij het ‘geheimen’ heeft, grijpt Shanti in. 

Zij is als de dood dat Daan het over hun zoen gaat hebben. Daan deed een poging om Shanti onzeker te maken. Dat is bijna gelukt, ze was even in de war. Gelukkig kwam ze snel bij kennis en het leek mee te vallen. Alleen is dat niet het enige waar over gelogen wordt. Shanti heeft immers ook stiekeme afspraakje geregeld tussen Daan en Louise. 

Dat heeft Shanti altijd voor Rik verborgen weten te houden. Alleen leek daar bijna een einde aan te komen. Niet veel later ging ze verhaal halen bij Daan. Ze is woedend dat Daan probeert te stoken. Ze is meer en meer besloten om Louise bij haar en Rik te laten wonen. Als het aan Shanti ligt, krijgt Daan zijn dochter nooit meer te zien. 

Het gaat van kwaad naar erger. Want wat gaat er gebeuren als Daan open kaart gaat spelen. Dan is Rik weer gekwetst en gaat Louise mogelijk naar een ander pleeggezin. Dat wil Shanti echt voorkomen. Alleen hoe betrouwbaar is Daan? Hij liegt alles bij elkaar om zijn zin te krijgen. Gaat dat nu helemaal uit de hand lopen? 

Maar Billy heeft ook een vinger in het spel. Zij heeft Daan onder druk gezet. Dus eigenlijk heeft Daan geen poot om op te staan. Een zielige brief heeft vrij weinig effect. Al heeft hij Rik er mee aan het twijfelen gekregen. Gaat het nu de verkeerde kant op en regelt Rik straks afspraakjes met Louise en Daan? 

Het lijkt mij zeer sterk. Want de kans dat Louise dan definitief bij andere pleegouders terecht komt, is bijzonder groot. Je moet Daan zeker niet onderschatten. Hij is echt verkeerd bezig. Hij speelt met andermans gevoelens en nut deze volledig uit. Is Shanti de zoen wel helemaal vergeten? Of krijgt ze toch gevoelens voor Daan?

Op de hoogte blijven over GTST én gezellig meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!