Deze week in GTST: Kleinkinderen Ludo volledig van slag door gedrag van hun opa
Bron: RTL / Geert de Lange

Deze week in GTST: Kleinkinderen Ludo volledig van slag door gedrag van hun opa

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Elke maandag blikt Sebastiaan vooruit op de komende week in GTST.

Wat een goed idee leek, mondde uit in een drama. Wanneer Nina op bezoek is bij haar ouders, wil zij haar vader, Ludo, meenemen. Sinds zijn terugkeer naar Meerdijk hebben zijn kleinkinderen, Nola, Manu en Max, hun opa lang niet gezien. Dus leek het Nina een leuk idee om Ludo mee te nemen. 

Het leek echt een goed idee. De kleinkinderen van Ludo waren bijzonder blij. Voor Ludo namen de prikkels met de minuut toe. Al liet hij dat niet merken. Maar al snel ontvangt Nina een telefoontje. Ze moet even weg en kan de kinderen niet alleen laten. Gelukkig biedt Ludo aan om op te passen. Voor Nina klinkt dat als muziek in haar oren. 

Alleen is het wel helemaal verstandig. De kleinkinderen zijn behoorlijk druk. De prikkels nemen zo erg toe dat Ludo volledig doordraait. In het bijzijn van zijn kleinkinderen gooit Ludo de salontafel omver. Dat zorgt voor een geschrokken kleinkinderen. Die nemen snel de benen en vertrekken naar hun kamers. 

Wanneer Nina thuiskomt is ze verbaasd dat de kinderen al in hun kamers zijn. De kleine Max huilt, alleen niemand die het hoort. De babyfoon is uitgeschakeld. Alleen komt Nina daar pas achter als Ludo al is vertrokken. Ze weet zich geen raadt en gaat naar haar moeder. Janine is verbijsterd om het volgende verhaal aan te horen. 

Dat het niet goed gaat met Ludo is al langer bekend. Het wordt tijd dat het snel de goede kant op gaat. Alleen wanneer is dat moment aangebroken. Janine is ondertussen al bezig om hulp in te schakelen. Ze vindt het zelf erg moeilijk om haar man zo te zien. Komt er nog wel hulp voor Ludo? Gaat hij de hulp wel accepteren? 

Want het lijkt er sterk op dat hij doet alsof er niets aan de hand is. Hij houdt zich groot en doet alsof het allemaal goed gaat. Alleen speelt er veel meer dan de mensen om hem heen denken. Wordt Ludo nog een groot gevaar voor Meerdijk? Of gaat Janine ervoor zorgen dat er op tijd hulp wordt ingeschakeld?

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.