BEAU geeft statement: ‘Bilal Wahib zal kritisch worden bevraagd’
Bron: RTL / William Rutten

BEAU geeft statement: ‘Bilal Wahib zal kritisch worden bevraagd’

Geschreven door Daniël Schalk

De redactie van de talkshow BEAU heeft een paar uur voor de uitzending met Bilal Wahib een statement gegeven over hun besluit om de in opspraak geraakte acteur en rapper een podium te bieden. De hele dag is er al ophef over hun keuze om Bilal Wahib aan te laten schuiven bij Beau van Erven Dorens.

Het praatprogramma op RTL4 legt voorafgaand aan de uitzending al verantwoording af. “BEAU is een journalistiek programma dat inspeelt op de actualiteit en gasten uitnodigt die in de actualiteit staan. Daarom is Bilal vanavond te gast”, schrijft de redactie in een verklaring, die zij hebben geplaatst op social media.

Van Erven Dorens zal Bilal kritisch ondervragen. “Hij heeft hier de gelegenheid om zijn kant van het verhaal te vertellen en zal tegelijkertijd ook kritisch worden bevraagd. Zeker omdat de situatie met Bilal staat voor een groter maatschappelijk probleem: online shaming en de valuilen en gevragen van social media.”

Bilal Wahib raakte woensdag in opspraak vanwege een livestream op Instagram, waarin hij en acteur Oussama Ahammoud een minderjarige jongen vroegen om voor 17.000 euro zijn geslachtsdeel te tonen. Bilal werd woensdagmiddag aangehouden op verdenking van het verspreiden van kinderporno.