Vanavond op tv: Zes lijsttrekkers tegenover elkaar in eerste tv-debat
Bron: RTL / William Rutten

Vanavond op tv: Zes lijsttrekkers tegenover elkaar in eerste tv-debat

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De lijsttrekkers van de zes grootste partijen in de peilingen gaan vanavond in debat tijdens het eerste tv-debat op weg naar de Tweede Kamerverkiezingen. Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV), Wopke Hoekstra (CDA), Sigrid Kaag (D66), Lilian Marijnissen (SP) en Jesse Klaver (GroenLinks) staan tegenover elkaar.

Het debat in het Amsterdamse Felix Meritis wordt geleid door politiek verslaggever Frits Wester en RTL Nieuws-presentatrice Jetske Schrijver. Talkshowhost Eva Jinek blikt voorafgaand aan het eerste tv-debat vanuit haar vertrouwde studio met haar gasten vooruit en verzorgt na afloop de nabeschouwing.

Het RTL Verkiezingsdebat is traditioneel het eerste televisiedebat in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezing. Wie er mogen meedoen, wordt bepaald op basis van de prognose van de Peilingwijzer en het huidige aantal Kamerzetels. Een aantal kijkers mogen dit jaar ook vragen stellen aan de politici.

Het RTL Verkiezingsdebat begint vanavond om 21:10 uur met de voorbeschouwing door Eva Jinek. Om 21:25 uur begint het debat. Vanaf 23:15 uur blikt Jinek terug.