Hunted VIPS: Zo dichtbij, maar toch zo veraf
Bron: AVROTROS

Hunted VIPS: Zo dichtbij, maar toch zo veraf

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Met nog 2 koppels te gaan is nog alles mogelijk. Zeker omdat de Hunters de extractie locatie nog steeds niet weten. Birgit en Kim lijken alles goed geregeld te hebben. Maar ook Dennis en Klaas lijken alles goed geregeld te hebben. En het lijkt erop dat de Hunters achter het net gaan vissen. Als deze 4 alle vier weten te ontsnappen is het ene blamage voor de Hunters. Maar als de 4 overgebleven vluchters alle vier gepakt worden is het ene blamage voor de BN-ers. Elk seizoen van Hunters is er wel 1 vluchteling in geslaagd om te ontsnappen.

De Hunters beseffen dat vriendin Jolanda, de vriendin van Birgit de essentiële spil is om de informatie te verkrijgen. Dus bedenken ze een dubbel plan. Een team bezoekt Jolanda en hoort haar uit. En daarnaast wordt er een mail verzoek om info verzonden zogenaamd namens Birgit en Kim.

Jolanda blijkt in het verhoor al meteen behoorlijk wat informatie te geven. Ook nu blijkt weer dat de helpers behoorlijk loslippig zijn. Ik zou zeggen zoek het maar uit! Mijn naam is haas! Dus al snel weten de Hunters dat het extractiepunt een eiland is waardoor de mogelijkheden al kleiner worden. Op de mail die namens de 2 vluchtende dames wordt verstuurd krijgen ze als reactie een controlevraag. Slim gedaan van Jolanda die echter wat eerder in het verhoor wel al belangrijke info heeft verklapt. Maar goed hierin is ze dan wel goed bezig. Ze vraagt om de naam van de zoon van Birgit en de naam van een dier. De naam is Chico en als je op Chico zoekt kom je uit bij de o zo Nederlandse Fabeltjeskrant en daarin komt Chico Lama voor. Dus besluiten de Hunters per direct als antwoord Chico Lama te sturen en dit is een voltreffer. 

Met 4 vluchters die op een klein eiland op worden gehaald en de Hunters die precies weten welk eiland dit is, zijn de kansen voor het 4tal al heel klein geworden. Wat de Hunters nog niet weten is de informatie die op de ochtend voor de extractie via een mail wordt verstrekt. En aangezien de Hunters weten dat de info via Protonmail wordt verstrekt en het tijdstip waarop dit gebeurd wordt een zoekopdracht uitgezet waarin het IP-adres van iedereen die binnen een tijdstip van een half uur, in een beperkt gebied inlogt op Protonmail aan hun kenbaar wordt gemaakt. 

Klaas en Dennis loggen in bij de buurman van het adres waar ze verblijven en nadat ze de informatie hebben gekregen vertrekken ze direct. De twee dames loggen in via een mobiel en is er dus niet echt een adres te koppelen aan hun inlog. 

De Hunters bezoeken met spoed de buurman van waaruit Klaas en Dennis in hebben gelogd. En ook deze helper is weer zo loslippig als maar kan zijn. Hij heeft een foto gemaakt en zelfs een filmpje gemaakt. Uiteraard bekijken de Hunters dit en die dumbo van een buurman heeft precies het moment gefilmd waarop de tekst van de email, met de beschrijving van de boot die de vluchtelingen oppikt voor wordt gelezen. Hoe dom kun je zijn? 

Maar ook het net rond de 2 dames sluit zich. De mobiel waarmee is ingelogd is van hun helper en bij nader onderzoek op social media blijkt dat hij een boot heeft, de Martina. Dus weer een schot in de roos voor de Hunters.

  1. Extractie locatie bekend.
  2. Extractie voertuig bekend.
  3. Boot waarop de dames zitten of waarmee ze naar het eiland gebracht worden bekend!

3 strikes and you’re out is hier dus van toepassing. De hunters hebben het eiland al verkend, een indeling gemaakt van waar de teams rond het tijdstip van de extractie zullen zijn. Kortom van 4 vluchtelingen met een hoge kans op ontsnapping is het in korte tijd veranderd naar 4 vluchtelingen met bijna geen kans meer. 

De rondvarende hunters ontdekken voor het tijdstip als eerste de Martina, krijgen toestemming om te enteren en Birgit en Kim worden gearresteerd. Ook ontdekken de Hunters de boot waarmee de overgebleven twee, Klaas en Dennis, opgehaald worden. Met een hunterboot vlak bij deze vluchtboot, met meerdere Hunters op de wal vlak bij die boot lijkt het onmogelijk dat Dennis en Klaas de boot kunnen bereiken zonder gepakt te worden. Op het laatste moment besluiten ze te rennen. Rennen of hun leven ervan afhangt. Ze weten beiden de Hunters op de wal te ontwijken en in het water te duiken. De luid schreeuwende Hunters duiken achter ze aan. Klaas wordt direct gepakt. Dennis wordt echter in de boot gehesen en met Dennis nog half buiten boord hangend roept hij dat de boot moet gaan varen en op het uiterste nippertje, met een zwemmende Hunter op misschien 1 meter afstand weet Dennis te ontsnappen terwijl hij luidkeels uitroept dat hij van Klaas houdt.  

Hunted VIPS, kort maar leuk. Absoluut voor herhaling geschikt. Maar voor komend seizoen, met of zonder BN-ers, kandidaten probeer je helpers eens hun mond te laten houden of laten ze zich als een dommerdje voordoen en te zorgen dat ze niets fotograferen of filmen. Want zo wordt het de Hunters soms wel erg gemakkelijk gemaakt.