Vader en alcoholist Daan Stern: Is de liefde voor de drank groter dan de liefde voor zijn kind?
Bron: RTL / Geert de Lange

Vader en alcoholist Daan Stern: Is de liefde voor de drank groter dan de liefde voor zijn kind?

Geschreven door Sandra van Duijvenvoorde Laatste update:

Wie weleens naar GTST kijkt weet dat de personages geregeld genieten van een alcoholisch drankje. Op zich niks mis mee, als de liefde voor de drank maar niet te groot wordt. Daan Stern lijkt daar op dit moment mee te strugglen. Na een paar flinke tegenslagen heeft hij naar de fles getrokken en die lijkt hij nu niet meer los te kunnen laten. 

Hoe is het zover gekomen?

Het leek er een tijdje terug even op dat Nina nu toch echt voor Daan had gekozen, maar niets bleek minder waar. Nina kon haar liefde voor Bing niet verbergen en Daan bleef gebroken achter. ‘Zijn grote liefde’ had hem verlaten, en dat terwijl ze zwanger was van zijn kind. Daan is hier flink kapot van en begint steeds meer te drinken. Ook begint hij het drinken te combineren met autorijden terwijl zijn dochter Louise bij hem in zit. In het begin wisten alleen wij als kijkers van zijn drankprobleem, maar na een tijdje werden ook Tiffy, Rik en Shanti hierbij betrokken. Zij proberen hem te helpen er bovenop te komen door verschillende stappen te ondernemen. Toch lijkt hij iedere keer weer terug te vallen en lijkt het er nu zelfs op dat hij hierdoor Louise kwijt gaat raken. 

Alcohol in de serie

In de serie wordt regelmatig een drankje genuttigd. Of dat nu in de Koning, in Boks of bij iemand thuis is, de personages zijn niet vies van een borrel. Daan is dan ook niet de eerste die een alcoholverslaving heeft ontwikkeld na een relatiebreuk. Weet je nog in de allereerste aflevering, dat Laura en Robert uit elkaar gingen omdat Robert vreemdging? Laura was hier zo kapot van dat ook zij naar de fles greep en een tijdje een alcoholprobleem had. Gelukkig kan Laura het tegenwoordig weer bij een wijntje houden. Laten we hetzelfde hopen voor Daan.  

Hoe gaat het nu verder?

Op dit moment gaat het niet zo goed met Daan. Billy de Palma heeft hem erin geluisd, waardoor het SFW (Stichting Familie Welzijn) Daan nu close in de gaten houdt. Louise verblijft op het moment bij Rik en Shanti, terwijl Daan aan zichzelf zou werken. Toch gaat dat niet helemaal zoals het zou moeten gaan. Daan doet gekke dingen. Zo gaat hij met Tiffy naar bed, die blijkbaar gevoelens voor hem heeft gekregen. Daarnaast maakt hij ruzie met Rik en Shanti omdat hij hen beschuldigd van het afpakken van Louise. Het SFW wil er op dit moment nog alles aan doen om Louise weer bij Daan te krijgen, maar hoelang zal dat nog zo blijven? Bekijk zeker vanavond even de aflevering om daar achter te komen.