Big Brother 2021: Wordt Patrick de nieuwe 'Terror Theo'?
Bron: RTL / Ingo Calí

Big Brother 2021: Wordt Patrick de nieuwe 'Terror Theo'?

Geschreven door Pim van Dinten Laatste update:

Elke zondag blikt Pim terug op de meest opvallende gebeurtenissen in Big Brother.  

Afgelopen week gebeurde er weer een hoop. Een nieuwe huismeester, het vertrek van een bewoner, de komst van drie nieuwe bewoners en een ambulance die naar het Big Brother-huis moest komen.  

Nieuwe huismeester

Tijdens een spelletje kreeg Nick verschillende keuzes voor zijn kiezen. Daarbij was één keuze om zelf huismeester te worden. Na lang twijfelen, besluit hij dit aanbod aan te nemen. Niet iedereen was het hier mee eens. Nick had bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor een huisdier of voor een mooi bedrag in de pot. Door huismeester te zijn, kan Nick niet geëlimineerd worden en mag hij drie huisregels bedenken. Ook mag hij het boodschappenbudget beheren. Ik vond de keuze van Nick slim. Je zit immers uiteindelijk voor jezelf in het huis. Hierdoor weet je in ieder geval zeker dat je nog een weekje mag blijven.  

Gemaskerd bal

Tijdens weer een spel, moest iedereen zich om de beurt vermommen en naar de gameroom komen. Toen iedereen in de gameroom was, gaf Big Brother aan dat er drie indringers bij waren gekomen. Aan Nick de eer om te raden welke drie personen de indringers waren. Dit lukt Nick. De drie nieuwe bewoners mogen zich onthullen. Het zijn de Belgen Julie en Patrick en de Nederlander Michel. Het blijkt al snel dat de vrouwen in het huis helemaal wild worden van het lichaam van Michel. Patrick blijkt al eerder in het huis te zijn geweest. Hij zat vorige keer in één van de dozen. Hij werd toen helaas niet gekozen en krijgt nu een nieuwe kans. Een leuke opdracht en knap dat het Nick is gelukt om de indringers uit de groep te herkennen. Ik verwacht dat Patrick een beetje de nieuwe 'Terror Theo' gaat worden.

Afscheid

Deze week waren het René, Liese en Naomi die genomineerd werden. René was voor de tweede week op rij genomineerd. In de live-uitzending werd bekend dat hij de minste stemmen had gekregen en daardoor het huis moest verlaten. Ik had deze aan zien komen. Het leek erop dat René zich toch wat minder in de groep kon vinden.

Ambulance

Afgelopen week gebeurde er helaas iets minder leuks. Midden in de nacht werd Jill onwel op het toilet. Thomas en Liese vonden haar op het toilet, nadat ze rare geluiden hoorden. Jill bleef een lange tijd naar adem snakken en de bewoners waren in paniek. Ze riepen om hulp. Uiteindelijk werden de camera’s naar de schutting gericht en het geluid uitgezet, waardoor er op internet en tv geen beelden meer te zien waren. De volgende dag werd bekend dat de ambulance is gekomen en Jill naar het ziekenhuis is gebracht.

Na een controle is het ziekenhuis bleek het allemaal weer goed te gaan met Jill. Jill zit nu een aantal dagen in quarantaine in een hotel en hoopt begin volgende week weer haar intrede te doen in het huis. Er was veel ophef op internet over het ‘te laat’ ingrijpen van de productie. Persoonlijk vond ik dit ook. Als je het filmpje terugkijkt, zie je dat er eerder ingegrepen had kunnen worden. Het is nu goed afgelopen, maar het had ook verkeerd afgelopen kunnen zijn.

En zo eindigde weer een week Big Brother. Ik hoop dat Jill komende week het huis weer mag betreden en ben erg benieuwd hoe het de nieuwe bewoners vergaat. En hoe zal het met de token aflopen?