Big Brother 2021: Eerlijkheid duurt het langst
Bron: RTL / Ingo Calí

Big Brother 2021: Eerlijkheid duurt het langst

Geschreven door Pim van Dinten Laatste update:

Elke zondag blikt Pim terug op de meest opvallende gebeurtenissen in Big Brother.

Afgelopen week was Big Brother voor het eerst sinds 14 jaar weer op tv te zien. Het was meteen een week waarin veel gebeurde. De eerste bewoner die het huis betrad was Jowi. Hij kreeg meteen een geheime opdracht mee. Hij moest er voor zorgen dat de bedden verdeeld werden, waaronder één vouwbed.

Daarnaast moet hij alle bewoners een compliment geven over hun ogen. Jowi beslist dat hij zelf op het vouwbed gaat liggen, waardoor de opdracht uiteindelijk slaagt. De slaapkamer blijft hierdoor open en ze krijgen een feestpakket voor oudejaarsavond. Een hele goede keuze als je het mij vraagt. Hierdoor krijgt hij niet meteen zijn medebewoners in opstand.

Geheime opdracht

Liese kreeg ook een geheime opdracht voor de kiezen. Zij moest proberen om nieuwe bewoners Els en Nick het huis in te loodsen, zonder dat de andere bewoners dit in de gaten hadden. Ze moest hiervoor een zwarte kist voor de deur van de game room plaatsen. Helaas kregen de medebewoners in de gaten dat de kist verplaatst was en zetten deze uit voorzorg op de slaapkamer neer. Hierdoor lukt het de nieuwe bewoners niet om onopgemerkt het huis te betreden en slaagt hierdoor de geheime opdracht niet. Ik denk niet dat het mij wel gelukt was om de kist onopgemerkt naar de juiste plek te loodsen.

Pornhub

Jowi en Danielle krijgen deze week de eerste weekopdracht. Zij moeten proberen een aantal uitspraken van medebewoners bij de juiste bewoners te plaatsen. Niet alle uitspraken waren juist, maar toch wisten ze 2000 euro binnen te slepen voor de pot. Toch best knap als je nog maar zo kort met elkaar samenwoont. Er ontstaat een discussie over een uitspraak die Theo wel of niet gedaan zou hebben over Pornhub. Uiteindelijk komt het bewijs op het televisiescherm. Zo zie je maar weer, eerlijkheid duurt het langst.

Eerste huismeester

De eerste huismeester is gekozen door de kijkers: Jowi. Hij kan hierdoor niet geëlimineerd worden. Daarnaast mag hij drie eigen huisregels bepalen en mag hij het budget (125 euro) beheren voor de boodschappen. Tijdens het bestellen van de boodschappen krijgt Jowi de kans om twee producten te bestellen die niet op de keuzelijst stonden Dit doet hij: hij besteld vegan kaas en een vleesvervanger. Kosten 50 euro per artikel. Er bleef dus nog maar 25 euro over voor de overige boodschappen. Hier was niet iedereen blij mee. Persoonlijk had ik deze keuze niet gemaakt. Er blijft zo erg weinig over om de overige boodschappen te bestellen.

Voetjes van de vloer

Liese kreeg ook een geheime opdracht om iedereen te laten dansen op het nieuwe Big Brother-nummer van Davina Michelle en de Vlaamse rapper Woodie Smalls. Ze mocht dit aan één andere bewoner vertellen, dit werd Ziko. Ziko, die zijn eigen dansschool heeft, krijgt iedereen zo ver om mee te gaan dansen en daarmee verdienen ze 5000 euro voor de pot. Een leuke opdracht om te zien en goed voor de groep.

Nominaties en eerste afvaller 

De kandidaten moeten voor het eerst naar de dagboekkamer komen om te stemmen. Ze moeten ieder twee kandidaten opnoemen die ze het huis het liefst zien verlaten. De kandidaten die genomineerd worden zijn de Vlamingen Liese en Ziko. De keus was daarna aan de kijkers om te stemmen. Uiteindelijk wordt tijdens de liveshow bekend dat Ziko de eerst afvaller is en Liese terug het huis in mag.

De eerste week van Big Brother 2021 is hiermee een feit. Voor mij smaakt het zeker naar meer. De geheime opdrachten maken het spannend en er is een goede verdeling gemaakt qua persoonlijkheden. De eerste irritaties zijn er al. Ook zijn er al een aantal nieuwe bewoners toegetreden in het huis. Zullen dit er nog meer worden? En wie worden er komende week genomineerd? We zien het allemaal aankomende week.