Tim Hofman maakt documentaire over euthanasie
Bron: BNNVARA

Tim Hofman maakt documentaire over euthanasie

Geschreven door Pieter Jongsma

Tim Hofman komt met een nieuwe documentaire op het Youtube-kanaal BOOS. Het programma opent het vijfde seizoen met een documentaire over euthanasie bij jongen mensen. Tim volgt over een periode van drie jaar Athalaih en Robin. Daarnaast gaat hij in gesprek met Olax en Jelmer die beiden niet meer willen leven.

Tim: 'Euthanasie De Movie is iets totaal anders dan wat we normaal maken met BOOS, zowel inhoudelijk als qua werkwijze, maar toch hoort dit bij wat we doen. Athaliah en Robin mailden ons onafhankelijk met hetzelfde probleem: de lastige weg die je af moet leggen als je jong bent en euthanasie wilt, dus aan ons om daar dan wat mee te doen. Het is werd mooi, spannend, pijnlijk en eerlijk.'

Daarnaast komen er experts aan het woord van onder andere het Expertisecentrum Euthanasie. Elk jaar klopt een grote groep mensen bij hen aan met de wens om euthanasie te krijgen, maar dit wordt lang niet aan iedereen toegekend.

Na Euthanasie De Movie start het vijfde seizoen van BOOS met reguliere afleveringen op donderdag 21 januari om 16:00 bij BNNVARA op het YouTube-kanaal van BOOS.