Vanavond op tv: Jan Versteegh test mensenkennis van Britt Dekker en Leo Alkemade
Bron: Talpa / William Rutten

Vanavond op tv: Jan Versteegh test mensenkennis van Britt Dekker en Leo Alkemade

Geschreven door Pieter Jongsma

Jan Versteegh presenteert vanaf vanavond de nieuwe ludieke zaterdagavondquiz Iedereen is van de wereld. In Iedereen is van de wereld krijgen 27 wereldburgers uit 9 landen, van Dubai tot Texas en van Rusland tot Senegal, de meest uiteenlopende vragen voor hun kiezen.  

In Iedereen is van de wereld worden onder leiding van Jan Versteegh de feiten- en mensenkennis van de twee teams flink op de proef gesteld. Ook worden de vooroordelen van de teamleden ontmaskerd en stereotypen met een flinke dosis humor bevestigd of juist ontkracht.

Elk team bestaat uit drie kandidaten: twee bekende Nederlanders en een onbekende Nederlander, die teamcaptain is. Voor elk goed antwoord verdienen de teams reiskilometers. De winnaar van de quiz, de teamcaptain, krijgt het aantal gewonnen kilometers uitbetaald in een reischeque.  

Panelleden Britt Dekker en Leo Alkemade krijgen elke week hulp van een bekende Nederlander. In de eerste aflevering worden zij bijgestaan door Najib Amhali en Harm Edens. Het programma in een België een groot succes, waar het wordt uitgezonden als Donderen in Keulen.

Iedereen is van de wereld is vanaf 1 januari, wekelijks, om 21:30 uur te zien op SBS6.