Must-see: ‘Ultieme kerstboodschap is rode draad van Operation Christmas Drop’
Bron: Netflix / Ricardo Hubbs

Must-see: ‘Ultieme kerstboodschap is rode draad van Operation Christmas Drop’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het aanbod van streamingsdiensten groeit met de dag. Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle van films en series geeft Showbizznetwork.nl elke week een must see-tip. Vandaag komt de kijk-tip van Daniël.

It’s the most wonderful time of the year: in zeer korte tijd zoveel mogelijk kerstfilms bingewatchen op Netflix. Ik heb de afgelopen weken mijn doses kerstfilms voor de komende 11 maanden ook weer gehad: Christmas on the Square, The Princess Switch: Switched Again, De familie Claus en The Christmas Chronicles 2. Ik wil vandaag graag één kerstfilm uitlichten: Operation Christmas Drop. Geen standaard kerstfilm, maar een heerlijke zoetsappige romcom in kerstsferen.

Operation Christmas Drop gaat over ambitieuze congresassistente Erica Miller (Kat Graham), die met kerst naar de tropen afreist om bewijs te verzamelen tegen de Amerikaanse luchtmachtbasis op het eiland Guam. Op de basis worden legervliegtuigen gebruikt om kerstcadeautjes te droppen bij inwoners van afgelegen naburige eilanden. Erica moet een vernietigend rapport schrijven, maar wordt op het eiland verliefd op haar gids, kapitein Andrew Jantz (Alexander Ludwig).

Het is een heerlijke feelgood-kerstfilm met als rode draad de ultieme kerstboodschap: denk niet alleen aan jezelf, maar ook aan anderen. Mocht je Operation Christmas Drop nog niet hebben gezien, zeker doen! Net als Christmas on the Square met Dolly Parton trouwens: een heerlijke muzikale kerstfilm, alleen met nét iets te veel muziek. Netflix heeft ons dit jaar in deze sobere coronatijd toch nog een beetje het kerstgevoel bezorgd, dus bedankt voor weer een wonderful Christmas.