Regionaal nieuws krijgt prominentere plek op NPO2
Bron: Pixabay

Regionaal nieuws krijgt prominentere plek op NPO2

Geschreven door Pieter Jongsma

Het regionale nieuws krijgt vanaf januari een prominentere plek bij de NPO. Vanaf maandag 4 januari is er elke werkdag meteen na het zes uur journaal op NPO2 het NOS Journaal Regio te zien. In het nieuwsblok is het nieuws van de regionale omroepen te zien dat landelijke relevantie heeft. 

De presentatie is afwisselend in handen van Rob van Dijk (RTV Utrecht) en Nejifi Ramirez (AT5/NH/NOS). Het NOS Journaal Regio volgt op het reguliere NOS Journaal van 18.00 uur, dat vanaf januari dus niet meer alleen op NPO 1, maar ook op NPO 2 is te zien. Beide journaals vormen op NPO 2 de aftrap van een nieuw twee uur durend blok van programma’s met een regionaal karakter: NPO Regio.

Het NOS Journaal Regio is een samenwerking tussen de NOS en de dertien regionale omroepen (via Bureau Regio*) en biedt nieuwsverhalen uit de regio met impact en herkenbaarheid. 

Hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff: “Met dit nieuwe initiatief snijdt het mes aan twee kanten: de kijker krijgt een nog bredere blik op wat er in Nederland gebeurt en door de samenwerking met de regionale omroepen verdiept onze journalistieke kwaliteit zich.”