RTL5 komt in nieuwe jaar met live misdaadprogramma
Bron: RTL / William Rutten

RTL5 komt in nieuwe jaar met live misdaadprogramma

Geschreven door Daniël Schalk

RTL5 start in het nieuwe jaar met een live misdaadprogramma, waarin iedere maandagavond het laatste en exclusieve misdaadnieuws aan bod komt. De presentatie is in handen van Marieke Elsinga, die wordt bijgestaan door misdaadjournalisten John van den Heuvel en Mick van Wely van de Telegraaf.

Het team van Crime Desk, dat verder bestaat uit Kees van der Spek, Thijs Zeeman en Ewout Genemans, besteedt door middel van reportages en confrontaties aandacht aan georganiseerde misdaad, liquidaties, corruptie, de mocro-maffia, oplichtings- en stalkingszaken, cybercrime en cold cases.

Kijkers kunnen zelf ook terecht bij het team van Crime Desk als zij slachtoffer zijn geworden van misdrijven of zich afgepoeierd voelen door de overheid. “We brengen achtergronden, maar zullen ook met harde primeurs komen”, zegt Van den Heuvel, die het programma met zijn tv-bedrijf ook produceert.

Marieke Elsinga kijkt enorm uit naar haar nieuwe tv-klus. “Ik ben dol op de dynamiek van een liveprogramma. We kunnen actueel zijn en tegelijk verdieping bieden met reportages waarbij je denkt ‘ik wil het wel zien, maar ik zou er niet aan moeten denken dat het me overkomt’”, aldus de presentatrice.

Crime Desk is vanaf maandag 11 januari 2021, wekelijks, om 20:30 uur live te zien bij RTL5.