NPO opent tijdelijk vierde zender vol cultuur
Bron: NPO

NPO opent tijdelijk vierde zender vol cultuur

Geschreven door Pieter Jongsma

De Nederlandse Publieke Omroep presenteert vanaf dinsdag 1 december,  de eerste programma’s van het grootse cultuurplatform waarmee NPO en de omroepen het komende halfjaar de magie van de zaal bij de mensen thuis willen brengen.  

Nieuwe en bestaande producties komen onder de noemer NPO Cultuur samen op NPO 2 extra, dat vanaf nu vrij beschikbaar wordt gesteld via vrijwel alle tv-aanbieders.  

Ondertussen wordt samen met de omroepen en de cultuurkoepels hard gewerkt aan nieuw programma-aanbod en voorstellingen uit de wereld van de professionele dans, theater en muziek, die straks niet alleen via NPO 2 extra, maar ook via andere tv- en radiozenders van de publieke omroep, zowel lineair op tv en radio, als online en on demand, worden uitgezonden. De precieze invulling hiervan is nog werk in uitvoering.

“Eigenlijk heeft Nederland er nu tijdelijk een ‘vierde publieke zender’ bij”, zegt Shula Rijxman, bestuursvoorzitter van de NPO. “We zijn heel blij met de financiële steun die we krijgen van het ministerie van OCW en trots op de samenwerking met de cultuurkoepels en andere partners uit de cultuur- en mediawereld”, aldus Shula Rijxman, bestuursvoorzitter van de NPO. “We werken uiteraard volgens de fair practice-code, waarbij er zoveel mogelijk geld gaat naar de makers van al die mooie producties. De uitdaging is nu om te kiezen uit het enorme aanbod, want dat Nederland barst van het culturele talent is evident. Belangrijk daarbij is dat we juist ook het ongeziene talent een podium willen geven.”