GTST Klassiekers: Janine en Dian kunnen niet samenwerken

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Iedere dinsdag blikt Showbizznetwork.nl terug op 30 jaar GTST. Welke gebeurtenissen hebben grote impact gehad in Meerdijk? Wij maken een reis terug in de tijd.

Het had zo mooi kunnen zijn. Een samenwerking tussen Janine en Dian. Maar helaas kunnen de twee vrouwen elkaar niet luchten of zien. Maar Linda is overduidelijk: de twee moeten toch samenwerken. Janine krijgt de leiding en verder wilde ze niets meer horen. Voor Janine is het een stap, maar ze zet zich eroverheen. 

Helaas denkt Dian er anders over. Zij wil niet voor Janine werken. De twee vrouwen krijgen dan ook een woordenwisseling. Wanneer Janine een stoel naar Dian duwt gaat het mis. Dian voelt pijn in haar buik en kan niet meer blijven. Ze besluit Janine alleen te laten met het project. Het maakte de ‘band’ al niet veel beter tussen de twee. 

Dian bleek niet alleen voor Janine ‘lastig’ te zijn. Ook haar vader, Jeff, heeft het vaak lastig gehad met haar. Zo was hij totaal verbaasd toen Dian getrouwd bleek te zijn met Frits van Houten. Het maakte de band niet veel beter tussen de twee. Het werd helemaal pijnlijk toen Dian wilde trouwen met een steenrijke oude man, Donald. Jeff kon niet bevatten hoe laag zijn dochter kon zinken. 

Zelfs Ludo heeft het aan de stok gehad met Dian. Tijdens een woordenwisseling voelde Dian zich niet goed. Ze zakte in elkaar voor de ogen van Ludo. Hij besloot echter geen hulp in te schakelen en verliet de kamer. Een dag later werd Dian gevonden: zij was overleden. Jeff was hierdoor ontroostbaar. Hij zinde op wraak en ging met een geladen pistool verhaal halen bij Ludo. Dat liep gelukkig voor iedereen met een sisser af.