GTST Klassiekers: Daantje gaat volledig los op Laura

Geschreven door Sebastiaan Boers

Iedere dinsdag blikt Showbizznetwork.nl terug op 30 jaar GTST. Welke gebeurtenissen hebben grote impact gehad in Meerdijk? Wij maken een reis terug in de tijd.

Het is voor Laura een mooi moment. Ze is in blijde verwachting. Zelf denkt ze dat Dennis de vader is. Maar in werkelijkheid is Robert de vader van haar kindje (Sil). Helaas voor Laura is Dennis gelukkig met Daantje, de dochter van Robert. Zij is woedend op Laura omdat ze Dennis in Meerdijk wil houden. 

Daantje staat erop dat Laura een vaderschapstest laat uitvoeren. Zij denkt namelijk dat er een andere vader in het spel is. Voor Laura is het overduidelijk dat Daantje jaloers is. Stiekem hoopt Laura weer samen te komen met Dennis. Hier wil Daantje niets van weten en wordt woedend. Ze laat de woede uit tegen over Laura. 

Net als Laura van de trap wil, duwt Daantje Laura van zich af. Laura kan zich niet vasthouden en valt van de trap naar beneden. Iedereen is in shock: hoe heeft dit nu kunnen gebeuren. Laura schreeuwt het uit van de pijn. Ze is doodsbang om opnieuw een kindje te verliezen. Ze wordt dan ook snel naar het ziekenhuis gebracht. 

Daar blijkt dat er met het kindje niets aan de hand is. Maar wel wordt duidelijk dat Dennis niet de vader is van haar kindje. Robert is de biologische vader. Het maakt de situatie heel verwarrend voor iedereen. Laura wil niet dat mensen het weten en vervalst een vaderschapstest. Jaren later komt de waarheid toch aan het licht. 

Niet alleen dat Robert de vader van Sil is, maar ook van Dennis. Dennis is als baby verwisseld met Arnie. Hij is de zoon van Robert en Laura. Dat maakt hem de halfbroer van Sil, Daantje en Milan. Laat hij nu net een relatie hebben gehad met zowel zijn moeder als zijn halfzusje. Daarnaast heeft hij ook kort iets gehad met zijn nicht, Dian. Misschien wel één van de meest bizarre verhaallijnen ooit in GTST.